Ibrahimović otvoreno o ratu u BiH i teškoj sudbini

Ibrahimović otvoreno o ratu u BiH i teškoj sudbini

Legendarni švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović u razgovoru za Corriere della Sera govorio je o teškom djetinjstvu, ratu u Bosni i Hercegovini i brojnim drugim privatnim stvarima. Ibrahimović, koji i dalje nastupa za Milan iako je u petom desetljeću života, govorio je o privatnim stvarima u vrlo zanimljivom intervjuu koji je jutros objavio Corriere della Sera.
Novinare je zanimalo vjeruje li Ibrahimović u Boga. “Ne. Vjerujem samo u sebe. Čak ni u život poslije smrti. Ovo je život i kada umrete, gotovo je. Ne znam je li mi potreban sprovod ili samo ukop kada odem”, rekao je Ibrahimović. Novinari su ga pitali za rat u Bosni i Hercegovini, a o tome je legendarni nogometaš slušao od svog oca.
“Moj otac je mnogo propatio zbog rata. Svaki dan je dobivao informacije kako je stradao netko koga zna. Pomagao je izbjeglicama i pokušao mene učiniti sigurnim. Uvijek me čuvao, a kada je njegova sestra preminula, meni nije dozvolio da odem u mrtvačnicu”, dodao je Zlatan, prenosi Klix.ba. Brat slavnog nogometaša Sapko je preminuo od leukemije, a Ibrahimović je otkrio kako je pokopan po muslimanskim običajima.
“Moj brat Sapko je preminuo od leukemije. Bio sam tu i prestao je disati ispred mene. Imao je sprovod po muslimanskim običajima, a otac toga dana nije pustio ni suzu. Sljedeći dan je otišao na grob i plakao od jutra do mraka”, ispričao je Ibrahimović.
Napadač Milana je otkrio kako je u mladosti bio sramežljiv i da zbog toga, kao i zbog “zaljubljenosti u samoga sebe”, dugo nije imao djevojku.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar