Idete na put? Provjerite stanje na cestama

Idete na put? Provjerite stanje na cestama

Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada, kolnik je mokar i mjestimično vlažan. Izuzetak su putevi na jugu gdje se saobraća po pretežno suhom kolniku. Na pojedinim dionicama u višim predjelima vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti, a BIHAMK izdvaja šire područje Mliništa (Glamoč-Mrkonjić Grad). I dalje upozoravamo na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

U tijeku su radovi na servisiranju opreme u tunelu “1.mart” na dionici autoputa A-1 smjer Lašva-Zenica jug, zbog čega se prometuje dvosmjerno, suprotnom stranom autoputa.

Na magistralnom putu Banja Luka-Prijedor (dionica Ivanjska-Lamovita), zbog radova na asfaltiranju promet je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Bistrice.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i putove: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) prometuje se usporeno, jednom trakom.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je promet za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar