VELEPOSLANSTVO SAD-a: “Odluka HDZ-a je neodgovorna i neopravdana.”

VELEPOSLANSTVO SAD-a: “Odluka HDZ-a je neodgovorna i neopravdana.”

Veleposlanstvo SAD-a u BiH osudila je današnje protivljenje ministara u Vijeću Ministara iz redova HDZ-a BIH da se uvrsti točka o financiranju općih izbora koji su najavljeni za listopad ove godine u dnevni red sjednice, riječima da je takvo ponašanje neodgovorno i u protivnosti s deklarativnom posvećenošću te stranke europskim integracijama države.

“Odluka HDZ-a BiH da tijekom današnje sjednice Vijeća Ministara blokira financiranje izbora je neodgovorna i neopravdana. BiH institucije imaju više nego dovoljno vremena da ispune svoju ustavni obvezu i osiguraju financiranje jedne od najosnovnijih demokratskih radnji kao što su slobodni i pošteni izbori.

Ponašanje HDZ-a BiH kada je u pitanju ovo i druga pitanja poput protivljenja ključnim reformama koje zahtijeva Europska unija, a koje smo vidjeli u proteklim tjednima, nije dosljedno s deklarativnom posvećenošću stranke europskim integracijama. Funkcionalna vlada, a ne opstrukcije i korupcija, je jedini način da BiH, njeni konstitutivni narodi kao i građani krenu naprijed.” priopćeno je iz Veleposlanstva SAD.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar