IDU JOŠ JEDNI IZBORI, OPET BEZ PROGRAMA: Ubrzo će i Ronaldo tražiti državljanstvo u BiH

IDU JOŠ JEDNI IZBORI, OPET BEZ PROGRAMA: Ubrzo će i Ronaldo tražiti državljanstvo u BiH

Lider SDA Bakir Izetbegović održao je jednu, reklo bi se posve odnarođenu tribinu u Konjicu, gdje bi se reklo da živimo najmanje u Švicarskoj. Poslao je poruku i lideru HDZ-a BiH, kojeg nije direktno prozvao, no da se isčitati kome je poslana.

„Za desetak dana počinje zvanična kampanja. Treba izaći pred narod i položiti račun, šta smo to uradili, šta nismo, izložiti programe, vizije. Političari koji nemaju šta realno i pohvalno ponuditi upotrijebe provjereni balkanski recept. Podgriju i ponove priču o ugroženosti njihova naroda. Nama to ne treba. Kadrovi SDA su u vrlo teškom mandatu, krizi, iza blokada, pandemija, napravili sasvim solidan rezultat. Nije nas pogodio niti jedan problem ove 32 godine da SDA nije imala odgovor na njega“, kazao je, uz ostalo Izetbegović.

Društvene mreže nakon ove govorancije su se ponovno usijale, a među komentarima na govor lidera SDA je i onaj da će uskoro i Ronaldo tražiti državljanstvo BiH, s obzirom kako nam je dobro radila SDA.

Identično je i na drugoj strani koju je Izetbegović prozvao za nerad. Najljepša kandidatkinja gostuje na svim vjersko civilnim događanjima od Sinja do Dubrovnika. Ubrzo će i predizborne stoje, a svaki drugi dan stigne priopćenje HNS-a usmjereno ka SDA.

2022. je godina, ljudi kupuju parcele na Mjesecu, a u BiH nacionalne stranke idu ka još jednim izborima bez vizije i programa. Oni su sami sebi na programu četiri godine, pa onda nacionalnim konfrontacijama i sićom ponovno do glasova.

Izvor: hercegovina.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar