Imenovano privremeno Upravno vijeće ZZO HNŽ-a

Imenovano privremeno Upravno vijeće ZZO HNŽ-a

Temeljem rješenja Vlade Hercegovačko-neretvanske županije od 2. prosinaca, u ponedjeljak su imenovani članovi privremenog Upravnog vijeća Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) HNŽ-a na čelu s predsjednikom Ismetom Hajdarom.

Kako su naveli iz Zavoda, za članove Upravnog vijeća izabrani su: Damir Sadović, Zlatko Prusina, Senada Balavac, Dragan Meter, dr. Ljiljana Vuičić – Cupač, dr. Mehmed Haznadar, dr. Goran Galić i dr. Miljenko Lugonja.

Upravno vijeće Zavoda je na sjednici u ponedjeljak razmatralo i usvojilo, Izmjene i dopune Financijskog plana za 2021. godinu (rebalans), potom plan rada Stručne službe Zavoda za 2022. godinu, Financijski plan i Plan javih nabava za 2022. godinu, Smjernice za izračun sredstava za financiranje usluga zdravstvene zaštite za 2022. godinu, te dva pravilnika i jednu odluku.

Izmjenama i dopunama Financijskog plana Zavoda za 2021. godinu (rebalans II) planirani su ukupni rashodi u iznosu od 148.839,000 maraka što je 230.000,00 maraka ili 0,15 posto više u odnosu na  Izmjene i dopune Financijskog plana za 2021. godinu (Rebalans I).

Vodeći računa o stabilnosti zdravstvenog sustava i teškom stanju u bolničkim zdravstvenim ustanovama, menadžment Zavoda maksimalno je smanjio potrošnju na rashodovnoj strani kako bi osigurao dodatna sredstva za usluge dijagnostike i liječenja osiguranika oboljelih od covida-19.

“Nakon što Vlada usvoji i Skupština da suglasnost na Izmjene i dopune Financijskog plana Zavoda za 2021. Godinu (Rebalans II), sredstva u iznosu od 4.000.000 maraka Zavod će transferirati bolničkim zdravstvenim ustanovama za liječenje covid oboljelih pacijenata”, pojasnio je direktor Zavoda Rade Bošnjak.

Po usvajanju Rebalansa II, Upravno vijeće je razmatralo i usvojilo Financijski plan Zavoda za 2022. godinu

Financijskim planom Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a za 2022. godinu ukupni prihodi Zavoda planirani su u iznosu od 149.851.000 maraka, što je 1.242.000 maraka ili 0,84 posto više u odnosu na Financijski plan za 2021. godinu.

Uvažavajući ukupnu situaciju i stanje u zdravstvenim ustanovama, a posebice u zdravstvenim ustanovama u Općini Konjic, uz donošenje Odluke o usvajanju Financijskog plana Zavoda za 2022. godinu, Upravno vijeće donijelo je i zaključak koji je definirano kako će, nakon dobivanja suglasnosti na Financijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a od strane Skupštine Hercegovačko – neretvanske županije, Stručna služba Zavoda početkom 2022. godine iznaći određene mogućnosti i financijski intervenirati prema zdravstvu u Konjicu.

“Kako bi zadržao razinu financiranja zdravstvenih ustanova i povećao sredstva za pojedina prava osiguranika, u 2022. godinu,  Zavod ulazi s financijskim rizikom od cca. 3.000.000 maraka” kazao je rukovoditelj Sektora za potporu poslovanju Andrej Čović.

Usvojeni financijski dokumenti Zavoda upućeni su u daljnju proceduru, priopćeno je iz spomenutog zavoda.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar