Incident ispred očne ambulante u SKB Mostar

Incident ispred očne ambulante u SKB Mostar

U SKB Mostar ispred očne ambulante došlo je do incidenta s dr. Hrvojem Peharom dana 23. 2. u 9:30 h koji je verbalno pred mnoštvom pacijenata napao predsjednika sindikata i člana štrajkačkog odbora koji su obilazili ambulante i kontrolirali provođenje štrajka.
“Doktor Pehar je  nakon što su se predstavnici sindikata obratili medicinskoj sestri članici sindikata koja je radila u očnoj ambulanti počeo neprimjereno vikati na našeg predsjednika i još jednog člana štrajkačkog odbora povišenim tonom i istima zaprijetio da će srediti otkaz ako se citiramo jos jednom pojavimo ispred njegove ambulante”, pojasnili su iz sindikata.
“Doktor Pehar je izašao iz ambulante i na hodniku pred pacijentima koji su čekali na pregled prijetio i fizičkim obračunom te je rekao i da više nikad ne smijemo doći pred njegovu ambulantu i da “brišemo” odavde. Ako je dotični gospodin iznajmio ili zakupio prostor u bolnici i ako je to njegova privatna ambulanta mi se ispričavamo jer nismo znali da i to postoji u SKB-u Mostar. Sindikat SKB Mostar osuđuje ovakav sramotan ispad dr Pehara i njegov odnos prema članovima sindikata. Napominjemo da je zakonom zabranjeno pojedincu koji osobno ili u ime poslodavca miješanje u rad i upravljanje sindikatom”, zaključili su.
Liječnik Pehar pak ima drugačije viđenje situacije

“Vezano za današnju situaciju, meni nepoznata osoba u civilnoj odjeći (navodno medicinski tehničar) je u više navrata pokušao odgoditi preglede za pacijente za koje smatram da su trebali danas biti pregledani te sam morao reagirati. Podsjećam vas, medicinska sestra/tehničar nije ovlašten, a niti nadležan odlučivati što je hitno jer to može samo liječnik. U slučaju bilo kakvih eventualno negativnih posljedica za pacijentovo zdravlje, odgovornost snosi isključivo liječnik”, navodi u svom odgovoru za hercegovina.info dr. Hrvoje Pehar ispred Klinike za očne bolesti SKB-a.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing