Incident uoči početka SP-a u Kataru: Zaštitari htjeli razbiti kamere danskim novinarima!

Incident uoči početka SP-a u Kataru: Zaštitari htjeli razbiti kamere danskim novinarima!

Danska televizija prva je naišla na probleme u Kataru. Naime, katarsko osiguranje prekinulo je javljanje uživo i zaprijetila da će razbiti opremu za snimanje koje se odvilo na javnom mjestu.

Ostalo je samo nekoliko dana do početka Svjetskog prvenstva u Kataru, 32 kvalificirane reprezentacije polako stižu u Dohu i sve je spremno za najveći sportski događaj u svijetu. – javlja 24sata.hr

Ipak, mnogi su nervozni što se Mundijal održava u Kataru, zemlji s nešto drugačijim zakonima i kulturom nego što je uobičajeno na Zapadu

Mjesecima slušamo razne najave katarskih dužnosnika oko očekivanog ponašanja igrača i navijača. Jasno je – nadolazeće prvenstvo traži prilagodbu svih uključenih zbog brojnih kulturnih razlika.

Osim reprezentacija i navijača, u velikom broju u Katar stižu i svjetski novinari koji će ispratiti SP s mjesta događanja. Prvi značajniji incident s katarskim dužnosnicima imala je danska televizija TV2. Naime, tijekom javljanja uživo do reportera Rasmusa Tantholda prišla su tri muškaraca.  Jedan od trojice odmah je rukom prekrio objektiv kamere i rekao da se tu ne smije snimati.

– Pozvali ste cijeli svijet ovamo, zašto ne smijemo snimati? Ovo je javno mjesto, ne treba nam dozvola – odgovorio je Tantholdt dužnosniku, pokazavši mu akreditaciju.

“Želite razbiti kameru? Možete je razbiti. Prijetite nam da ćete nam razbiti opremu?”, dodao je Tantholdt.

Tantholdt je na Twitteru otkrio da su dobili ispriku od državnog ureda za međunarodne medije u Kataru, ali postavlja važno pitanje – hoće li se ista stvar dogoditi i drugim medijima za vrijeme SP-a?

Problem sa zaštitarima u Kataru nije imala samo danska televizija. Američki novinar Grant Wahl na Twitteru je rekao kako je htio fotografirati slogan Svjetskog prvenstva dok se nalazio u medijskom centru u Dohi.

U samo nekoliko sekundi ispred Granta pojavio se zaštitar, koji mu je rekao da je fotografiranje zabranjeno. Grant ističe da nigdje nije pisala zabrana fotografiranja, ali zaštitar je inzistirao na tome da se fotografija obriše, nakon čega je Amerikanac pao u nevjericu.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar