Inicijativa roditelja za normalno školovanje u akciji prikupljanja podrške

Inicijativa roditelja za normalno školovanje u akciji prikupljanja podrške

Inicijativa roditelja koja zahtijeva normalno školovanje u utorak, 6. listopada 2020. preko svojih volontera učenicima nakon nastave dijeli listiće s informacijama o zahtjevima. Učenici listiće koje dobiju nose svojim roditeljima, a oni će ako se slažu sa zahtjevima potpisati i ponovno vratiti slijedećeg dana volonterima preko svoje djece. 

Podsjećamo da ovim zahtjevom roditelji daju podršku ravnateljima i nastavnicima u svim školama te preuzimaju odgovornost za sve zdravstvene posljedice  uvođenjem normalne nastave. 

 

Sadržaj listića s informacijama

 

Dragi roditelji,

potaknuti cjelokupnom vanrednom situacijom izazvanom COVID-19 u našim školama, velik broj roditelja se okupio oko Inicijative koja ZAHTIJEVA NORMALNO ŠKOLOVANJE za našu djecu.  Prošli tjedan provedena je akcija dijeljenja i potpisivanja izjava o odgovornosti roditelja za svoje dijete u HNŽ-u i ZHŽ-u, te se ista zbog velikog odaziva roditelja nastavlja te ovim putem pozivamo roditelje koji to do sada nisu učinili da se pridruže akciji Inicijative roditelja.

Ovu akciju ćemo provesti i u našoj Općini (ispred OŠ Marko Marulić i SŠ Prozor) u utorak, 06.10.2020., kako bismo doprinijeli mogućim promjenama COVID mjera i tako osigurali zdravije i kvalitetnije školovanje naše djece.  Akcija se provodi na način da se zahtjevi dijele  djeci ispred  Škola poslije nastave, a popunjene i potpisane zahtjeve će djeca sutradan predati našim volonterima. 

Smatramo da trenutnih 30 min. nastavnog sata  nije dovoljno za učinkovito usvajanje gradiva,  kao ni  5 min. odmora koje djeca moraju provesti sjedeći u klupama. Također ne vidimo svrhu nošenja zaštitnih maski, obzirom da se djeca osim u vremenu provedenom u školi normalno druže (izvanškolske aktivnosti, prijevoz do škole, treninzi i sl..). Niz je razloga  zbog kojih bi morali reagirati i sačuvati djecu od mogućih negativnih psiho-fizičkih posljedica koje izazivaju nametnute mjere i  ova neprirodna situacija.

Za što se roditelji okupljeni oko Inicijative točno zalažu!?
  • Da djeca ne budu obvezna nositi maske, nego da to bude stvar izbora
  • Da se vrati normalan oblik nastave bez podjela na grupe i bez socijalnog distanciranja, pazeći pri tome na higijenu unutar škole
  • Da djeca imaju pravo izaći iz učionice za vrijeme odmora
  • Da se roditeljima omogući nesmetan pristup školi i djetetu bez prethodnih najava, kao što je bila praksa prethodnih godina
  • Da se ukine mogućnost izolacije učenika u slučaju uočavanja simptoma bolesti (u izdvojenu prostoriju, jer takav postupak može ostaviti psihološke posljedice na dijete, a na poziv se svaki roditelj može promptno odazvati). Protivimo se i tome da cijeli razredi idu u izolaciju u slučaju pojave zaraženog učenika.
  • Da se ukine svakodnevno mjerenje temperature kao nepotrebno uznemiravanje djeteta i insinuacija na bolest – s mogućim placebo učinkom.
  • Da se prestane sa online nastavom u bilo kakvom obliku (parcijalnom ili cjelovitom u slučaju izolacije cijele skupine ili razreda)

Također pozivamo sve roditelje koji dijele naše mišljenje i voljni su pomoći u provođenju akcije u svojim lokalnim školama, da se jave općinskom koordinatoru Inicijative na broj tel. 063/997 – 800.

Izjavu možete preuzeti ovdje OVDJE

Potpisanu izjavu nam možete uslikati ili skenirati te nam poslati na [email protected].

 

INICIJATIVA RODITELJA

Općinski koordinator inicijative Marina Papak

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar