• ISIL-ovac iz BiH uhićen u Turskoj s prslukom za samoubojice
  • ISIL-ovac iz BiH uhićen u Turskoj s prslukom za samoubojice

ISIL-ovac iz BiH uhićen u Turskoj s prslukom za samoubojice

Kod njih je zaplijenjena i znatna količina eksploziva, te prsluci koje koriste bombaši samoubojice.

Državljanin Bosne i Hercegovine Begzad Spahić (37), koji je pripadnik terorističke organizacije ISIL, uhićen je u jugoistočnom turskom gradu Kilisu, javlja Anadolija. Turska policija i žandarmerija provele su akciju na lokaciji Inanli, u blizini sirijske granice, a tom prilikom uhićenja je grupa od pet pripadnika terorističke organizacije ISIL.

 

Kod njih je zaplijenjena i znatna količina eksploziva, te prsluci koje koriste bombaši samoubojice. Osim državljanina BiH Begzada Spahića, za kojim je ranije raspisana crvena potjernica, uhićeno je i četvero državljana Azerbejdžana Serkan Aliyev (29), GulnurSirmemedova (37), Nazanin Zeynalova (42) i Anactacnir Pozdiva (44).

 

Svi oni su izvedeni pred sud u Kilisu, te im je određen pritvor zbog sumnje da su počinili kaznena djela “članstvo u terorističkoj organizaciji ISIL” i “posjedovanje eksploziva”. Turske snage sigurnosti pretpostavljaju da su teroristi ISIL-a planirali izvesti samoubilački napad u regiji. S petoro terorista koji su uhićeni u Kilisu bilo je i dvoje djece.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar