• ISIS-ova nevjesta: Izgubljeni mobitel razotkrio šokantnu tajnu
  • ISIS-ova nevjesta: Izgubljeni mobitel razotkrio šokantnu tajnu

ISIS-ova nevjesta: Izgubljeni mobitel razotkrio šokantnu tajnu

Majka troje djece koja živi u Njemačkoj i radi kao organizatorica događaja razotkrivena je kao ISIS-ova nevjesta koja je regrutirala desetke žena iz Velike Britanije. Do tog je otkrića došlo nakon što je ona izgubila mobitel u kojem su pronađene obiteljske fotografije, prenosi Jutarnji.hr.

Zlokobni život Omaime Abdi otkriven je kad je mobitel kojeg je koristila dok je bila u kalifatu izgubila, a pronašao ga je jedan arapski novinar, piše The Sun.

U tom su mobitelu pronađene fotografije iz vremena dok je Abdi živjela u Siriji, gdje je bila udana za jednog od ISIS-ovih boraca.

Ova 34-godišnjakinja, koja je radila i kao prevoditeljica u Hamburgu u Njemačkoj, kasnije je odbacila veo i živjela promijenjenim životom.

No prošlost su otkrile fotografije s njezinog starog telefona. Na jednoj se vidi kako dječak stoji kraj štanda sa sokom. Na glavi ima šešir s logom ISIS-a, a otac u borbenim hlačama ga gura u kolicima.

U mobitelu su pronađene i nevine fotografije obiteljskih obroka, ali i njezin drugi sin koji pozira s pištoljem kraj zastave ISIS-a.

Abdi je inače tuniškog podrijetla, a otkriveno je da je bila i ključna figura u online propagandi.

U mobitelu je pronađen i broj telefona u Siriji za 18-godišnju ISIS-ovu nevjestu koju je ona regrutirala iz istočnog Londona.

Abdi sada prijeti kazneni progon u Njemačkoj zbog članstva u terorističkoj organizaciji, a ispituju se i njezine britanske veze.

Ona je ranije živjela zapadnjačkim životom, ako je suditi prema ranijim fotografijama s njezinog telefona, a pridružila se islamistima 2012. godine kad je već bila razvedena i imala kćer iz prvog braka.

Svog je drugog muža, Nadera Hadru slijedila iz Frankfurta u Raku u Siriji zajedno s kćeri Firdaus iz prvog braka, i dvoje djece rođene u siječnju 2015. godine.

Hadra je ubijen u borbama šest tjedana nakon njezinog dolaska u Siriju, a njoj je pripala naknada za udovice. Zatim se ponovno udala, ovog puta za njemačkog repera Denisa Cusperta poznatijeg kao ‘Deso Dog’.

On je bio ključni propagandist i regruter Europljana za ISIS. Preobratio se na islam 2010. godine i uzeo novo ime, Abou Maleeq.

Abdi je tijekom braka s njim postala aktivna na društvenim mrežama, a na Twitteru je objavljivala pod korisničkim imenom @FreeOurSisters1.Ta je skupina slavila žene teroriste koje su zatvorene u Velikoj Britaniji, a jedna od njezinih objava je prikazivala i slavlje godišnjice 11. rujna. Taj je račun na Twitteru 2016. godine ukinut.

Na njezinom su telefonu pronađene i fotografije na kojima ona i suprug poziraju naoružani.

I njezin je treći suprug Cusper poginuo u borbama.

Smatra se da se Abdi vratila u Njemačku krajem 2016. godine, piše The Sun.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar