Ivan Ćurković kandidat za predsjednika UEFA-e

Ivan Ćurković kandidat za predsjednika UEFA-e

Nekadašnji vratar nogometne reprezentacije Jugoslavije i beogradskog Partizana Ivan Ćurković bit će kandidat Balkana za predsjednika Europske nogometne federacije (UEFA), prenosi Jutarnji list.

Prvi čovjek UEFA-e Michel Platini suspendiran je na osam godina iz nogometa, pa je izvjesno da se pored izbora u Svjetskoj nogometnoj federaciji spremaju i oni u europskoj kući nogometa.

Nogometni savez Srbije će 26. siječnja biti domaćin sastanka na kojem će se naći predstavnici svih federacija iz jugoistočne Europe na kojem će se raspravljati o budućnosti UEFA-e.

Tada će oni dati prijedlog svog kandidata za predsjednika, a to će biti Mostarac Ivan Ćurković.

Jutarnji list navodi da Ćurković ima besprijekornu biografiju, prvo kao nogometaš, a potom i kao sportski radnik. Slavu je stekao igrajući za beogradski Partizan i francuskog Saint-Étiennea, a na čelu “crno-bijelih” proveo je 16 godina.

Četiri godine je bio predsjednik Olimpijskog odbora Srbije, trenutno je potpredsjednik Nogometnog saveza Srbije, a nedavno se vratio na čelo Partizana nakon ostavke kompletne uprave. Uz sve to, nositelj je ordena legije časti Francuske i počasni građanin Saint-Etiennea.

Inače, Ćurković je rođen u Mostaru 1944. godine.

abcportal.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing