Ivica Todorić predao se istražiteljima u Londonu!

Ivica Todorić predao se istražiteljima u Londonu!

Ivica Todorić predao se istražiteljima u Londonu! Donosimo detalje kako je najtraženiji hrvatski bjegunac završio u rukama britanske policije
13:24 – MUP je također na svojim stranicama potvrdio da je najtraženiji hrvatski bjegunac u rukama britanske policije.

– Hrvatska policija zaprimila je obavijest da je Ivica Todorić (1951.) u 9,04 sati po lokalnom vremenu pozvan u Charing Cross Police Station u Londonu gdje je i uhićen temeljem Europskog uhidbenog naloga kojeg je po nalogu ŽDO-a Zagreb raspisala hrvatska policija – stoji u kratkom priopćenju.

13:04 – Ivica Todorić predao se policiji u postaji Charing Cross u Londonu! Kako javlja N1, hrvatska policija zaprimila je obavijest da je u 9:04 po lokalnom vremenu Ivica Todorić stigao u Charring Cross policijskoj stanici u Londonu gdje je i uhićen po Europskom uhidbenom nalogu.

12:19 – Hrvatska je direktno poslala Velikoj Britaniji službeni europski uhidbeni nalog koji se odnosi na Ivicu Todorića, prenosi N1.

To ujedno znači da je vlasnik koncerna Agrokor definitivno u Velikoj Britaniji. Tamošnja policija sada mora postupiti prema tom nalogu i privesti Todorića, ali to ne znači da će on odmah biti izručen Hrvatskoj.

Njegovi odvjetnici odmah po uhićenju (a možda se Todorić i sam prijavi, i to već danas), mogu pokrenuti proces u kojem će tražiti zabranu izručenja i koji bi mogao trajati mjesecima…

12:12 – Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u utorak nije želio komentirati medijske tvrdnje da hrvatske vlasti znaju gdje se nalazi odbjegli Ivica Todorić za kojim je raspisana tjeralica, a policija se nije službeno oglasila o nagađanjima da će se Todorić predati britanskim vlastima.

“Nemam ništa na tu temu reći osim onoga što vam ponavljam svih ovih dana”, kazao je Božinović na znanstvenom skupu o velikim skupovima podataka na Visokoj policijskoj školi.

Tjednik Nacional u utorak je objavio da “hrvatske vlasti točno znaju gdje u Londonu živi odbjegli šef posrnulog Agrokora te su o tome informirale Britance, iako skrivaju te informacije od javnosti”.

Mediji neslužbeno navode da je hrvatska policija britanskim kolegama dostavila Todorićevu adresu te da bi se on uskoro mogao predati britanskim vlastima kako bi izbjegao uhićenje.

N1 navodi da će nakon predaje policiji Todorićevi odvjetnici pokrenuti postupak zaštite od ekstradikcije s obrazloženjem zaštite od političkog progona.

11:08 – Vlasnik posrnulog koncerna Agrokor Ivica Todorić prošlog je tjedna završio na Europolovom popisu najtraženijih bjegunaca, a istog dana kada je to objavljeno, on je putem svog bloga ustvrdio kako hrvatske vlasti cijelo vrijeme znaju njegovu točnu adresu.

“Moji su odvjetnici u stalnom kontaktu s vlastima i nadležnim institucijama kojima je poznata moja adresa, i to još od prije nego što je protiv mene pokrenuta bilo kakva istraga”, napisao je na blogu Ivica Todorić dodajući kako se ne skriva te da mu je savjest čista, piše Jutarnji.

Informacije i medijska nagađanja kako će se Ivica Todorić danas prijaviti policiji komentirala je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je sudjelovala na otvorenju treće poslovne konferencije domovinske i iseljene Hrvatske ‘MEETING G2.3’.

‘Čula sam da je u Velikoj Britaniji, ali ne znam njegovu adresu’, kratko je izjavila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Grabar Kitarović pojasnila je i suprotstavljene stavove u odnosu na premijera Plenkovića oko Istražnog povjerenstva za Agrokor.

“Želim da je sve transparentno, da javnost zna istinu. Svjesna sam da su postojala zakonska ograničenja, ali mislim da je fleksibilnost potrebna i da se zakoni mogu mijenjati kad je interes javnosti velik i da se raščisti situacija tako da svi koji su krivi i koji su doveli do ove situacije s Agrokorom za to i odgovaraju. Ovo je doista najveći skandal i afera koja jako utječe na stabilnost gospodarstva, kreditore i kooperante”, rekla je Grabar Kitarović, piše N1.

Neslužbeno doznajemo kako je Ante Todorić sigurno prijavljen u Londonu te da hrvatske vlasti znaju adresu na kojoj je prijavljen, a s velikom vjerojatnošću se pretpostavlja da je u istom gradu i Ivica Todorić.

/Izvor: Slobodna Dalmacija!

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar