Izbori 2018.: Čak 72 stranke i 39 neovisna kandidata na listopadskim izborima

Izbori 2018.: Čak 72 stranke i 39 neovisna kandidata na listopadskim izborima

Rok za podnošenje prijava političkih stranaka i neovisnih kandidata za ovjeru sudjelovanja na izborima istekao je jučer u 16 sati. Prijave su podnijele 72 političke stranke i 39 neovisna kandidata, piopćeno je iz Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (SIP BiH).

Pregled političkih subjekata koji su podnijeli prijavu bit će dostupan javnosti na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH pod linkom Opći izbori 2018, nakon što ga nadležna služba pripremi.

Središnje izborno povjerenstvo BiH će do 9. lipnja izvršiti provjere i ovjeriti prijave onih političkih stranaka i neovisnih kandidata koje ispunjavaju zakonom propisane uvjete.

Danas je Središnje izborno povjerenstvo BiH „BH Pošti“  predalo oko 64 000 pošiljki za birače koji su bili registrirani da glasuju iz inostrantva na Lokalnim izborima 2016. godine. Pošiljke sadrže obrasce PRP2 putem kojih je uz naznačene upute potrebno potvrditi registraciju za Opće izbore 2018. godine.

Za nove birače koji žele glasovati iz inozemstva na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH dostupan je obrazac PRP1 s preciznim naputkom.

/Republikainfo.com/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar