IZBORI U CRNOJ GORI: Đukanović očekuje pobjedu, Milatović kaže da će ga poslati u “političku mirovinu”

IZBORI U CRNOJ GORI: Đukanović očekuje pobjedu, Milatović kaže da će ga poslati u “političku mirovinu”

Kandidati za predsjednika Crne Gore Milo Đukanović (Demokratska partija socijalista) i Jakov Milatović (Pokret Evropa sad!), ići će u drugi krug predsjedničkih izbora u ovoj državi koji će se održati 2. travnja.

Nakon 87,5 posto prebrojanih glasova, Centar za monitoring i istraživanje Crne Gore priopćio je kako su Đukanović i Milatović osvojili najveći broj glasova u prvom krugu izbora.

Drugi krug

Prema preliminarnim rezultatima aktualni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović osvojio je 35,4 posto glasova, dok je Milatović osvojio 29,2 posto glasova čime su ovi kandidati stekli uvjete za drugi krug izbora. Treći na listi našao se Andrija Mandić (Za budućnost Crne Gore) sa 19,1 posto, a slijedi ga Aleksa Bečić (Demokratska Crna Gora) s 11 posto glasova. Najmanji broj glasova osvojili su Draginja Vuksanović-Stanković, Goran Danilović i Jovan Radulović.

Đukanović je kazao da je zadovoljan stupnjem podrške, javlja Anadolija

“Želimo da potvrdimo da je Crna Gora svakim danom sve bliža svom strateškom cilju i da se približava onome što je finalni cilj politike – kvaliteta života u Crnoj Gori na osnovu kvaliteta građana Europske unije”, rekao je Đukanović. Istaknuo je da su u prvom krugu ostvarili točno što su planirali, iznad 120.000 glasova. “To smatram vrijednim rezultatom koji me ispunjava zadovoljstvom”, kazao je Đukanović.

Rekao je da su rezultati ovih izbora potvrdili da Crna Gora treba parlamentarne izbore. Zahvalio je svim građanima koji su ga podržali i čestitao protukandidatima. Istaknuo je da je na njemu da prednost sačuva i unaprijedi u narednih 14 dana. Jasno je poručio da očekuje pobjedu te da je svaki kandidat koji dođe “slabiji od njega”.

“Nema protukandidata kojeg sam očekivao ili priželjkivao. Tko god da dođe slabiji je od mene. Spreman sam da pobijedim tko god da je protukandidat”, naglasio je on.

Predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović, koji je osvojio 29,2 posto glasova na održanim predsjedničkim izborima, kazao je da je njegov rezultat pobjeda cijele Crna Gora.

Naglasio je da će današnji rezultat potvrditi za 14 dana, kada će se održati drugi krug izbora, gdje će mu protukandidat biti Milo Đukanović

“Ovo je pobjeda svih onih koji su baklju slobode nosili 30 godina, onih koji su bili diskriminirani, čija su djeca išla trbuhom za kruhom, koji su bili siromašni. Ovo je pobjeda jednakije i pravednije Crne Gore”, kazao je Milatović. Zahvalio je svim strankama i listama koje su ga podržali i naglasio da je ovo “pobjeda cijele Crne Gore, pobjeda koje su generacije i generacije čekale”.

Prema njegovim riječima, 2. travnja će poslati Mila Đukanovića u “političku penziju”. Milatović je zahvalio i medijima, intelektualcima i građanskim aktivistima koji su željeli bolju i pravedniju Crnu Goru i rekao da očekuje još snažniju podršku u drugom krugu.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar