Izborna je kampanja u BiH pa u nedostatku pravih programa i projekata političari otvaraju sve čega se sjete, jučer je svečano otvoren lift

Izborna je kampanja u BiH pa u nedostatku pravih programa i projekata političari otvaraju sve čega se sjete, jučer je svečano otvoren lift

Bliže se listopadski izbori u Bosni i Hercegovini, koji su do sada bili uglavnom obilježeni pričom oko promjena Izbornog zakona, pa se političari uključuju u promotivnu utrku.

Dok se u Sarajevu to rješava posjetom turskog predsjednika Erdogana, u manjim sredinama to se radi na druge, skromnije načine.

Tako su jučer u Živinicama svečanim presijecanjem vrpce i uz mnoštvo balona, onako svečarski, otvorili lift. Gradonačelnik Samir Kamenjaković, direktor Doma zdravlja Hidajet Rahimić, te predsjedavajući Gradskog vijeća Nail Jusić ponosno su upriličili otvaranje lifta.

Načelnica Jezera Snežena Ružičić poručila je da se već godinama bori da Jezero dobije bankomat te da je već pet godina slala molbe svim bankama u okruženju, što ranije nije pronalazilo razumijevanje.

“Bankomat će biti od velikog značaja za cjelokupno stanovništvo općine Jezero, pogotovo za stariju populacijujer će na lakši i jednostavniji način moći da podignu svoj novac”, napisala je na Facebooku Ružičić, piše Crna- Hronika.

Građani BiH tijekom godina navikli su na razne “svečanosti” povodom i više nego bizarnih događaja. U rujnu 2018. godine svečano je otvoren prvi sloj asfalta dionice lokalne ceste Breza – Prhinje. U listopadu 2020. godine u Kaknju je upriličeno svečano puštanje u funkciju namjenskog kontejnera za elektronski otpad.

Građani su aludirali na ranije slučajeve svečanog puštanja u rad pločnika, stupova za uličnu rasvjetu itd., s obzirom na to da se bliže lokalni izbori.

Ipak, najviše pažnje izazvalo je svečano otvaranje trotoara ispred Predsjedništva BiH u Sarajevu u studenome 2016. godine. Tada je upriličen i svečani obilazak kojem su prisustvovali tadašnji načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić sa suradnicima.

Predizborna kampanja u BiH tek je počela pa će svečanih otvaranja biti još. Ako besposlen pop jariće krsti, bezidejni političari i liftove otvaraju. Dok im netko ne otvori izlazna vrata.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing