Izborne nepravilnosti: Izborni listići kao sjedalice

Izborne nepravilnosti: Izborni listići kao sjedalice

Brojne izborne nepravilnosti obilježile su protekle izbore, a to svjedoči i fotografije. 

Izborni listići koji služe kao sjedalice danas u uslikani u Živinicama na stadionu. Građani su zabilježili brojne izborne nepravilnosti i prijavili krađu glasova, a ova slika je samo jedan od dokaza.

Podsjetimo, ranije su brojni stručnjaci i pripadnici stranaka upozoravali na izbornu krađu. Jučer je državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), odgovorila sarajevskim medijima da će postupit po službenoj dužnosti i provjeriti sve informacije koje se odnose na brojne prijave političkih subjekta i građana o namještanju i krađi na izborima. Inače, prije i tijekom izbornog dana u BiH utvrđene su brojne nepravilnosti.

Od masovne promjene članova biračkih odbora 48 sati pred izbore, do kupovine glasova, glasovanja bez dokumenata, zloupotrebe službenih automobila, pojava mrtvih osoba na biračkim popisima. U Sapni su iste osobe glasovale čak 7 puta. U Livnu je nestajalo struje i glasovalo se sa zdravstvenim knjižicama. U Martin Brodu član biračkog odbora bio je ujedno i kandidat na izborima. Intervenirala je i SIPA…

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar