Sindikat Aluminija: Blokada trafostanice je prvi korak, idemo u Sarajevo!

Sindikat Aluminija: Blokada trafostanice je prvi korak, idemo u Sarajevo!

Predsjednik Sindikata Aluminija Romeo Biokšić rekao je kako radnici simboličnom blokadom trafo stanice u Čulama skreću pozornost Vlade FBiH i sveukupne BiH politike da se poduzme nešto po pitanju rješavanja problema.

”Među radnicima vlada opravdani strah. Radnici su u grču i u borbi za svoja radna mjesta i nećemo dozvoliti da se tvornica ugasi. Poduzet ćemo sve mjere koje su u našoj nadležnosti. Ovaj prosvjed je prva stanica, iduća će biti Sarajevo ako se u međuvremenu nešto ne riješi i ako se ne poduzmu neki konkretni koraci u rješavanju našeg problema”, dodao je Biokšić. Kaže da nada ipak postoji.

”Nadamo se da će Vlada FBiH svatiti ovu ozbiljnost problema i da će poduzeti neke odgovarajuće korake. Ranije smo više puta slali dopise za sastanke premijeru i resornom ministru i tražili smo da ih upoznamo s problemom, da vidmo njihovo stajalište.Međutim do sastanaka nije došlo nikada nismo pozvani i ne znamo zašto izbjegavaju sastanke s nama”, rekao je predsjednik Sindikata danas tijekom blokade trafostanice. Podsjetimo, generalni direktor “Aluminija” Dražen Pandža rekao je da je Aluminij kupio još 24 sata

. ”Situacija je takva da smo uspjeli vlastitim sredstvima riješiti struju za jedan dan, ondnosno ponedjeljak. Što se tiče struje za utorak i nastavak tjedna još uvijek je zatovrena situacija. Pokušavamo to riješiti da se firma sama snađe”, rekao je u izjavi za medije prilikom blokade trafostanice u Čulama generalni direktor “Aluminija” Dražen Pandža.

 

/Izvor: Bljesak.info!

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar