Jača je od teške bolesti: ‘Imam 15 tumora i završavam faks…’

Jača je od teške bolesti: ‘Imam 15 tumora i završavam faks…’

NIKAD SE NEĆE PREDATI: Iako ne čuje, Antonia Kraljić (22) iz Nove Gradiške izvršava sve fakultetske obveze. Do diplome ima još pet ispita. Kaže kako se jako veseli diplomi

Antoniji Kraljić (22), djevojci iz Nove Gradiške, liječnici su prije tri godine dijagnosticirali čak 15 tumora. Unatoč svemu, Antonia danas privodi kraju studij i veseli se diplomi.

– Ostalo mi je još svega pet ispita. Ako sve bude kako planiram, u srpnju bih trebala diplomirati – rekla je Antonia, studentica Stručnog upravnog studija na Veleučilištu Požega. Imala je upalu desnog uha, a kad je napravila pretragu CT-om, liječnici su utvrdili da na mozgu ima tumor, i to ne jedan nego više njih. Nakon hitne operacije u Zagrebu liječnici su tumore pronašli i na kralježnici, pa su Antoniju morali još jednom operirati. Izgubila je sluh, a ima i parezu desne strane lica. Mama Milica (49) i tata Željko (59) nisu se odvajali od kćeri.

foto: Franjo Lepan/24sata

– Moj tata je jako osjećajan, svako malo pusti suzu. Kaže mi kako ja njega ne mogu razumjeti jer ne znam kako je to kad ti je dijete bolesno. Pa ja sam bolesna, a ne on – govori kroz smijeh Antonia, puna vedrine i pozitivne energije.

– Ne predajem se, nemam ništa od toga da se povlačim u sebe. Hvala Bogu, imam veliku podršku obitelji i dragih prijatelja koji me vole – rekla je Antonia dodajući kako često, kad je kod kuće, pjeva pjesme koje je upamtila i nekoć voljela.

– Ne znam kako to zvuči mojim ukućanima. A što im ja mogu, moraju me trpjeti – kazala je Antonia, koja sugovornicima pokušava čitati s usana. Mamu u potpunosti razumije, a tatu Željka baš i ne jer on s njom uvijek zbija neke šale.

Antonijina obitelj živi vrlo skromno. Sve su podredili Antoniji i njezinoj bolesti. Roditelji su joj nezaposleni, kao i brat Stjepan (30), inženjer hortikulture.

– Kad bi meni dali priliku da ponovo otvorim pučku kuhinju, za koju trenutno nemam početnoga kapitala, bio bih najsretniji na svijetu. Tad više ne bismo živjeli od socijalne pomoći – rekao je Željko. Svi koji su u mogućnosti pomoći Antoniji i njezinoj obitelji to mogu učiniti uplatom na žiro račun HR1023600003114435547. Za uplate na devizni račun

SWIFT/BIC: ZABAHR2X

HR8023600003243501808.     

24sata.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar