Jajcu se događaju iste stvari kao i Rami kada je u pitanju zapošljavanje u Elektroprivredu HZHB, više se zaposli u kancelarijama u Mostaru, nego u proizvodnji

Jajcu se događaju iste stvari kao i Rami kada je u pitanju zapošljavanje u Elektroprivredu HZHB, više se zaposli u kancelarijama u Mostaru, nego u proizvodnji

Tijekom mjeseca veljače Elektroprivreda HZHB objavila je dva natječaja za prijem ukupno 129 uposlenika i vježbenika. Zanimljivo je da niti jedan od planiranih uposlenika nije predviđen u proizvodnim i distributivnim pogonima u Jajcu, piše portal Klikjajce.

Od ranije je poznato da proizvodni pogoni u hidroelektranama “Jajce 1” i “Jajce 2” pati od manjka radnika što povremeno dovodi u pitanje i kompletiranje smjena. Do sada je nekoliko puta tražena popuna ali je sve ostalo na praznim obećanjima iz Mostara.

Svakako da ovo nije prošlo nezapaženo u lokalnoj javnosti u Jajcu

Vrlo brzo se izvršilo prebrojavanje kojim je ustanovljeno kako je velika većina novouposlenih predviđena na područje Mostara (oko 80) od čega dobrim dijelom u administrativnim poslovima.
Proizvodni pogoni Elektroprivrede u Jajcu proizvode oko 20% od ukupne proizvodnje ovog poduzeća.

Kako smo upoznati, reagirala je jajačka krovna braniteljska udruga “13.RUJAN” koja objedinjava sve HVO udruge proistekle iz Domovinskog rata. Iz udruge su pojasnili da su se pismeno obratili upravi JP Elektroprivreda HZ HB tražeći da se ispravi očigledan nesrazmjer u upošljavanju radnika kojim se dovodi do toga da se na jednoj strani bespotrebno gomila administrativno osoblje dok u jajačkim pogonima nedostaje uposlenika u procesu proizvodnje.

Očekuje se očitovanje iz Uprave JP Elektroprivreda HZHB

Oglas kojim se za stalno prima 88 uposlenika od čega niti jedan nije iz Jajca
Natječaj za prijem 40 vježbenika od kojih niti jedan nije iz Jajca

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar