Viceprvak svijeta s Hrvatskom šokirao odlukom da u 32. godini završi karijeru

Viceprvak svijeta s Hrvatskom šokirao odlukom da u 32. godini završi karijeru

Proslavljeni hrvatski nogometaš Šime Vrsaljko potpuno je iznenadio nogometni svijet odlukom da u 32. godini završi karijeru.

Vrsaljko (31) posljednjih sezona ima probleme, a sve se počelo dešavati u madridskom Atleticu. Tokom ljeta prešao je u grčki Olympiakos, ali se tu zadržao samo pola sezone.

Bez kluba je od starta januara, kada je okončao saradnju s Grcima, a sada dolazi šokantna vijest o tome da je u 32. godini odlučio završiti karijeru.

To je potvrdio ugledni novinar Fabrizio Romano, koji navodi da je Vrsaljko odlučio odmah prekinuti karijeru

S druge strane, stranica Transfermarkt navodi da je ovaj Riječanin u međuvremenu postao menadžer koji radi za menadžersku agenciju Universal Twenty Two.

Da li je to novi poziv kojem se Vrsaljko odlučio posvetiti, ostaje da se vidi. Sigurno je da će više informacija biti poznato kada se i sam Vrsaljko oglasi.

Tokom bogate karijere Vrsaljko je nosio dresove nekih od najjačih evropskih klubova poput Atletico Madrida i Intera. Igrao je i za Sassuolo, Olympiakos, Genou, zagrebački Dinamo i Lokomotivu.

Vrhunac karijere doživio je na Svjetskom prvenstvu 2018. godine kada je sa Hrvatskom osvojio svjetsko srebro. Za Vatrene je odigrao 52 utakmice od debija 2011. godine.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar