Javni poziv za odabir korisnika za podizanje nasada jagodičastog voća

Javni poziv za odabir korisnika za podizanje nasada jagodičastog voća

Općina Prozor-Rama, zajedno s Ekološkom udrugom poljoprivrednih i prehrambenih proizvođača „EKO PLOD“,  u suradnji s REDAH –om  (regionalna razvojna agencija za Hercegovinu) i Uredom za koordinaciju projekata – PCU pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva  u okviru IFAD-ovog projekta „Poboljšanje životnih uvjeta na selu (RLDP)„ objavljuju Javni poziva za odabir korisnika/ca za podizanje nasada jagodičastog voća na području općine Prozor-Rama, za proljetnu sadnju 2015. godine.  
 
Na području općine Prozor-Rama planira se podizanje novih nasada jagodičastog voća tržišno orijentiranog sortimenta (malina, kupina, borovnica, ribizla, šumska jagoda).  IFAD i Općina će financijski podržati podizanje od 0,1 – 0,2 ha voćnjaka po vlastitom izboru korisnika/ce. Podrška odabranim korisnicima/cama projekta od strane IFAD-a i općine će biti kako slijedi:
 
IFAD i općina financiraju nabavku do 30% vrijednosti za sadnice jagodičastog voća i sustav za navodnjavanje potrebnih za 0,1- 0,2  ha površine voćnjaka po korisniku/ci. Korisnik/ca se obvezuje sam/sama sufinancirati preostalih 70% vrijednosti sadnica. Ovih 70% sadnica su ponuđene korisnicima/cama u vidu robne pozajmice pod uvjetom povrata na period od 3 godine uz jednu godinu grejs perioda, osim za sortu maline POLKA i šumsku jagodu za koje nema grejs perioda i rok otplate je 3 godine.

Iznos zaduženja robne pozajmice biti će izračunat na temelju cijena (tj. trenutnih cijena na tržištu) dobijenih od dobavljača sadnog materijala . Povrat zaduženja je moguć ili u novcu ili u plodovima. Vrijednost povrata u plodovima biti će sačinjen na temelju tržišnih cijena jagodičastog voća u vrijeme kada je otkup napravljen.

Sukladno usvojenom financijskom modelu obveza svakog odabranog korisnika biti će priprema terena za sadnju, nabavka i postavljanje stubova i žice, postavljanje sistema za natapanje, nabavka zaštitnih sredstava i gnjojiva (na temelju pruženih savjeta od strane savjetodavaca), nabavka stajnjaka, održavanje voćnjaka (uništavanje korova, zaštita od bolesti i štetočina i sl.), i plaćanje savjetodavnih usluga Udruženju u izosu od 100,00 KM.

Općina Prozor-Rama će dodatno snositi troškove kemijske analize tla i preostalih 70 % vrijednosti sustava za navodnjavanje.
 
Pravo učešća imaju sve fizičke osobe  sa područja Općine Prozor-Rama, koje ispunjavaju opće i dodatne kriterije i koji su spremni vlastitim učešćem sudjelovati (kako je opisano gore) u podizanju od 0,1 – 0,2  ha nasada jagodičastog voća po korisniku/ci.
 
Poziv ostaje otvoren do 20.04.2015. godine.
 
Broj potencijalnih korisnika/ca ovog projekta je ograničen.
 
Svi potrebni formulari za prijavu mogu se dobiti u zgradi  Općine  i u prostorijama Ekološke udruge poljoprivrednih i prehrambenih proizvođača  „EKO PLOD“ (preko puta Gradske knjižnice). 

S lijeve strane teksta možete u priloženim dokumentima pogledati opće i dodatne kriterije kao i formulare i obrasce potrebne za ovaj Javni poziv.
 
Pozivaju se svi zainteresirani kandidati  iz Općine Prozor-Rama, koji ispunjavaju gore navedene kriterije da popune formulare i uz potrebne dokumente dostave svoju prijavu osobno najkasnije do 20.04.2015. godine do 13,00 sati, u prostorije Ekološke udruge poljoprivrednih i prehrambenih proizvođača „EKO PLOD“ (preko puta Gradske knjižnice) 

Adresa: Kralja Tomislava bb,
             Prozor-Rama,
Tel/Fax.: 036 770 623.
 
S naznakom NE OTVARAJ Prijava na Javni poziv za podizanje nasada jagodičastog voća  2015.godine.
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar