Javni poziv za odrađivanje volonterskog rada

Javni poziv za odrađivanje volonterskog rada

Općina Prozor-Rama raspisuje Javni poziv za odrađivanje volonterskog rada. Do sada su brojni mladi svoje prvo radno iskustvo stekli upravo kroz ovakav vid rada te polagali stručni ispit. Prilika je ovo za ostvarivanje prvog radnog iskustva nakon završetka fakultetskog obrazovanja.

Na temelju članka 41. Statuta općine Prozor-Rama – Prečišćeni teksta („Službeni glasnik općine Prozor/Rama“, broj: 3/01),  Načelnik općine Prozor-Rama, objavljuje JAVNI POZIV za odrađivanje volonterskog rada u Općini Prozor-Rama za 2023.godinu.

Pozivaju se sve  neuposlene osobne visoke i više školske spreme koje nemaju radnog iskustava u struci, a nalaze se na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, da iskažu svoj interes za volontiranje, radi stjecajna radnog iskustva u struci.
Volonterski rad bi se obavljao u gospodarskim subjektima, javnim poduzećima i ustanovama i nevladinim organizacijama koje iskažu namjeru i mogućnost angažiranja volontera, te u tijelima usprave općine Prozor-Rama
Odabir kandidata izvršit će se sukladno proračunskim sredstvima i potrebama subjekata u kojima bi se obavljao volonterski rad. Prava i obveze volontera i općine Prozor-Rama sa kojom volonteri sklapaju ugovor bit će uređene istim.
Prijavni obrazac i obrazac za mjesečno izvještavanje o radu volontera može se preuzeti u šalter sali Općine Prozor-Rama ili na općinskoj web stranici.
Uz popunjen obrazac za prijavu potrebno je dostaviti i ovjerenu kopiju diplome o stečenoj stručnoj spremi, uvjerenje o neuposlenosti izdano do strane Zavoda za zapošljavanje i uvjerenje o prebivalištu na adresu:
OPĆINA PROZOR/RAMA
Ured Načelnika
Kralja Tomislava bb
88440 Prozor-Rama
Sa naznakom: „Prijava na Javni poziv za odrađivanje volonterskog rada u Općini Prozor-Rama za 2023. godinu“

Rok za prijavu na natječaj vezan je uz proračunska sredstva koja je općina Prozor-Rama predvidjela za volontiranje i potrebama subjekata u kojima bi se obavljao volonterski rad.

Poziv će obiti objavljen na oglasnoj ploči i web stranici općine Prozor-Rama.

Osobe koje su podnijele prijavni obrazac tijekom 2022. godine smatrat će se prijavljenima.

Napomena: Volonteri koji ostvare pravo na volontiranje dužni su da obrazac o mjesečnom izvještavanju dostavljaju do desetog u mjesecu za protekli mjesec ili će im u protivnom biti obustavljena isplata. Isti treba dostaviti u Službu za opću upravu i društvene djelatnosti Općine Prozor-Rama.

       NAČELNIK
     dr. Jozo Ivančević
Prijavni_obrazac_za_pripravnike_i_volontere1

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing