• Jesenska korona Ramskog dekanata 2019.
  • Jesenska korona Ramskog dekanata 2019.
  • Jesenska korona Ramskog dekanata 2019.

Jesenska korona Ramskog dekanata 2019.

Jesenska korona Ramskog dekanata održana je 20. studenog u župi Sv. Ivana Krstitelja Uzdol. Najprije je u župnoj crkvi slavljena misa, a potom održan radio dio s temom o tekućim pastoralnim pitanjima.

Korona je započela svetom misom koju je u uzdolskoj župnoj crkvi, uz koncelebraciju nazočnih svećenika, predslavio fojnički arhiđakon mons. Ante Meštrović, prepošt Kaptola vrhbosanskog.

Nakon toga uslijedio je radni dio u prostorijama župne kuće.

Nakon molitve i pozdrava novoimenovanog dekana Ramske dekanije mons. Marka Tomića, župnika u Prozoru, nazočne je pozdravio domaćin vlč. Ivo Tomić, župnik na Uzdolu kao i fojnički arhiđakon mons. Meštrović.

S obzirom da u Vrhbosanskoj nadbiskupiji jesenske korone jesu obavezne, ali teme nisu određene, raspravljalo se o tekućim pastoralnim pitanjima dekanata.

Slijedeći dnevni red dekan Tomić predstavio je nekoliko stvari koje se na nivou dekanata trebaju ostvariti u razdoblju do proljetne korone zajedno s temom Dekanske konferencije koja je održana 13. studenoga 2019.

Potom su usvojeni termini za božićne ispovijedi kao i termini Tečaja priprave za brak i božićni koncert.

Razmišljalo se o nekim poteškoćama vezanim za sprovode.

Rad korone bio je konstruktivan i u dobrom ozračju. Sve je završilo molitvom, a potom zajedničkim ručkom u organizaciji župnika domaćina vlč. Ive u etno selu Renić na Menjiku.

Spomenimo da Ramski dekanat, uz Sarajevski, Kreševski i Sutješki, pripada Fojničkom arhiđakonatu, a čini ga devet župa: Doljani, Gračac, Obri, Prozor, Rama-Šćit, Rumboci, Solakova Kula, Uzdol i Podhum-Žitače.

A.M./KT

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar