Još 304 slučaja zaraze Covidom-19 u BiH

Još 304 slučaja zaraze Covidom-19 u BiH

Na virus Covid-19 u Federaciji BiH (FBiH) pozitivne su još 174 osobe, podaci su federalnog Zavoda za javno zdravstvo.

Testirano je 1.016 uzoraka, a novi slučajevi registrirani su u Srednjobosanskoj, Zeničko-dobojskoj, Hercegovačko-neretvanskoj županiji, Županiji Zapadnohercegovačkoj, Tuzlanskoj, Posavskoj, Bosansko-podrinjskoj, Hercegbosanskoj i Županiji Sarajevo.

Zaključno sa današnjim danom oporavljeno je 2.614 pacijenata. Do sada je testirano 81.485 uzoraka.

Virus covid-19 u Republici Srpskoj potvrđen je kod još 130 osoba i prijavljena su tri smrtna slučaja, podaci su Instituta za javno zdravstvo.

Kada je riječ o novozaraženima, 23 osobe su iz Banjaluke, 19 iz Bijeljine, devet osoba je iz Trebinja, sedam iz Laktaša, po pet osoba iz Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva, Sokoca, Foče i Rogatice, po četiri osobe su iz Gradiške i Han Pijeska, po tri iz Višegrada, Gacka, Istočne Ilidže, Pala, Prnjavora i Šamca. Po dvije osobe su iz Modriče, Mrkonjić Grada, Srpca, Teslića, Ribnika, Rudog i Čelinca i po jedna osoba iz Bileće, Dervente, Kozarske Dubice, Kotor Varoši, Prijedora, Srebrenice i Šipova.

Institutu su prijavljene smrti muškarca srednje životne dobi iz Lopara, muškarca starije životne dobi iz Rudog i muškarca starije životne dobi iz Zvornika. Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 4.299 slučajeva virusa covid-19, a preminulo je ukupno 155 osoba. U Republici Srpskoj, od ovog virusa, do sada se oporavilo ukupno 2.074 osobe. Ukupno je testirano 47.439 osoba.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar