Molitva na mjestu ekshumacije na Rostovu

Molitva na mjestu ekshumacije na Rostovu

U subotu, 25. srpnja, župnik župe Sv. Ante Padovanskog u Bugojnu fra Hrvoje Radić, u pratnji župnog vikara fra Ivice K. Pavlovića, posjetio je lokalitet Tvrdulje na Rostovu, na kojemu su ovih dana pronađeni, u dva različita groba, ostaci tijela najvjerojatnije bugojanskih Hrvata.

Pretpostavlja se kako je riječ o Hrvatima nestalim 1993. kada su Bugojnom upravljali pripadnici bošnjačke Armije BiH i mudžahedini, koji su ih i ubili.

Poštujući mjere udaljenosti od mjesta ekshumacije koje osigurava policija, svećenici, zajedno s još nekoliko vjernika, pomolili su se za pokojne.

Spomenimo i da iz koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO HB Bugojno pozivaju u ponedjeljak 27. srpnja, na obilježavanje 27. godišnjice stradanja i progona bugojanskih Hrvata, iza čega je stajala Armija BiH.

Najprije je u 10:00 h predviđeno polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomen-obilježju u katoličkom gradskom groblju u Bugojnu, a potom će u 11:00 h u župnoj crkvi Sv. Ante Padovanskog biti slavljena sveta misa za sve poginule, odvedene i nestale Hrvate Bugojna.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar