Još nema proljeća na vidiku

Još nema proljeća na vidiku

U Hercegovini u jutarnjim satima kiša, u planinskim djelovima susnježica. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne u nizinama kiša, a u višim djelovima susnježica ili snijeg. Padavine većinom prijepodne. Postepeno smanjenje oblačnosti od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Vjetar u Bosni slab umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena na momente i pojačana bura. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 4, a dnevna između 4 i 9, na jugu i sjeverozapadu do 11 stupnjeva.

U četvrtak u Bosni sunčano uz umjerenu oblačnost. U Hercegovini sunčano. Novo naoblačenje u noći na petak. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Jutarnja temperatura zraka između -5 i 0, a najviša dnevna između 5 i 10, na jugu i sjeverozapadu do 14 stupneva.

U petak u Bosni i Hercegovini oblačno. U večernjim satima, ponegdje u sjevernim područjima i slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između -4 i 2, a najviša dnevna između 5 i 10, na jugu i sjeverozapadu do 14 stupnjeva.

U subotu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa slabom kišom. Do kraja dana, postepen prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka između 0 i 5, a najviša dnevna između 5 i 10, na jugu i sjeverozapadu do 14 stupnjeva Celzijusa.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar