Još samo 27 osoba u samoizolaciji na području općine Prozor-Rama

Još samo 27 osoba u samoizolaciji na području općine Prozor-Rama

Ukupno je iz samoizolacije u općini Prozor-Rama izišlo 330 osoba te je još  27 osoba ostalo u samoizolaciji. Svi su dobro i pridržavaju se mjera, kazala je za Radio Ramu dr. Mara Anđelić, ravnateljica Doma zdravlja Rama.

– Četiri osobe koje su trebale rješenjem Federalnog ministarstva biti smještene u karantenu u Mostaru  i dalje su u kućnoj izolaciji i u stalnom su kontaktu s Higijensko-epidemiološkom službom Doma zdravlja “Rama” i Sanitarnom inspekcijom te uz povremenu policijsku kontrolu. Zahtjev za poništenje Rješenja  za karantenu uz negativni nalaz testa je poslan ZZJZ i Ministarstvu zdravstva HNŽ-a te se nadamo pozitivnom mišljenju – rekla je dr. Mara Anđelić.

Dr. Anđelić rekla je da je kućna izolacija najbolji način izolacije, ako se poštuje u potpunosti i očekuje od nadležnih poštivanje mišljenja struke i poništenje spomenutog rješenja.

Mi ćemo kao i do sada poduzimati sve mjere kako bi zaštitili naše sugrađane, a od viših nivoa vlasti očekujemo da se pridržavaju svih preporuka SZO i rade u interesu svih građana BiH, dodala je dr. Anđelić.

Od naših građana očekujem da se pridržavaju kao i do sada preporučenih mjera kako bi zadržali sadašnje dobro zdravstveno stanje na području naše općine – poručila je za kraj dr. Anđelić.

Više poslušajte u razgovoru – Dr. Mara Anđelić

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar