Još uvijek nema normalizacije nastave u HNŽ-u

Još uvijek nema normalizacije nastave u HNŽ-u

Normalizacije nastave u školama Hercegovačko-neretvanske županije od 1. veljače, kako su tražili roditelji i Sindikat učitelja HNŽ-a, neće biti.

Jasno je to iz obavijesti koja je školama u Hercegovačko-neretvanskoj županiji stigla od Ministarstva obrazovanja, rada i socijalne skrbi.

‘Obavještavamo Vas da će se nastavni proces nastaviti odvijati sukladno već postojećim mjerama koje su propisane zapovijedima i preporukama Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, Zavoda Za javno zdravstvo FBiH, Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ do 12. veljače 2021. godine‘, stoji u obavijesti koju su dobile škole u HNŽ-u.

Podsjetimo, predstavnici Udruge roditelja Naša djeca 2014 i Sindikata učitelja HNŽ-a održali su sastanak u srijedu s ciljem definiranja zahtjeva za reviziju mjera za provedbu nastavnog procesa u osnovnim školama na području HNŽ-a.

S obzirom na dobru epidemiološku situaciju, Udruge i Sindikata predložili su reviziju postojećih mjera u cilju poboljšanja i normalizacije nastavnog procesa na sljedeći način:

– nastava u školi, bez podjele djece na grupe i online nastave.
– korigirati trajanje sata od 30 minuta, ukinuti ograničenje za broj sati provedenih u školi, tako da se nastava u potpunosti izvodi u školi.
– ponovno uvođenje velikog odmora, a zadržavanje preporuke da učenici tijekom malog odmora ne napuštaju učionicu

Predstavnici Udruge i Sindikata predložili su provedbu navedenih mjera u probnom razdoblju od mjesec dana, odnosno 1. 2. – 1. 3. 2021. godine.

Odgovor na svoje zahtjeve roditelji i Sindikat učitelja nisu dobili.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar