Josip je čovjeka na leđima iznio iz požara: “Njegova žena je plakala od sreće”

Josip je čovjeka na leđima iznio iz požara: “Njegova žena je plakala od sreće”

Fotografija koja je osvanula na Facebook stranici Javne vatrogasne postrojbe Split, nakon intervencije u zapaljenom stanu u Požeškoj ulici u Splitu, rijetko koga je ostavila ravnodušnim. Na fotografiji se vidi kako jedan vatrogasac na leđima nosi starijeg čovjeka koji nije mogao sam izaći iz zgrade.
“Može i na krke”, stoji u opisu fotografije uz koju je objašnjeno da se radi o evakuaciji teško pokretnog stanara. Vatrogasac s fotografije je 25-godišnji Josip Mandrić koji je zapravo bio zadužen za nadzor vozila, no nije mogao odbiti molbu uplašene žene da joj spasi muža.
“Ja sam inače vozač, što znači da u biti moram držati vozilo i crijeva za vodu pod nadzorom. Bila smo nas dvojica vozača i kolega je čuvao moje i svoje vozilo. Jedna je gospođa pred zgradom plakala i govorila da joj je muž u stanu. Rekao sam joj da se ništa ne brine i da će ga kolege uskoro izvesti van. Ona mi je na to rekla da je on teško pokretan, imao je šest moždanih udara, i da ga neće kolege moći pronaći”, ispričao je Josip za dnevnik.hr.
Kolega mu je pričuvao vozilo dok je on otišao po teško pokretnog čovjeka.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar