Kako bi bilo da je netko drugi u pitanju? Zoran Mamić ostaje na slobodi

Kako bi bilo da je netko drugi u pitanju? Zoran Mamić ostaje na slobodi

Bivši trener “Dinama” Zoran Mamić u Bosni i Hercegovini ostat će na slobodi, no morat će se svakog tjedna javljati policiji, a privremeno su mu oduzeti osobni dokumenti koje su izdale vlasti Bosne i Hercegovine, odlučio je u srijedu Sud BiH.

Zorana Mamića u jutarnjim su satima u Međugorju uhitili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) na temelju tjeralice što ju je za njim raspisala Hrvatska.

Nakon toga Mamić je u Sarajevu predan Sudu BiH, a pred sucem Brankom Perićem tijekom popodneva održano je ročište kako bi se utvrdio njegov zakonski status, odnosno je li on državljanin BiH. Sudac je donio odluku kojom je dopustio da Mamić ostane na slobodi, ali uz mjere ograničenja, zbog čega je sudu odmah morao predati osobne dokumente.

Sud BiH nije raspravljao o mogućem Mamićevu izručenju s obzirom na činjenicu da Hrvatska za to još nije uputila službeni zahtjev..

Zoran Mamić je presudom Vrhovnog suda Hrvatske osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora nakon što je proglašen krivim za izvlačenje novca iz Dinama.

26. travnja se trebao javiti na izdržavanja kazne. No, Mamić je zatražio da izvršenje kazne bude provedeno na području Bosne i Hercegovine, čije državljanstvo ima, javlja Hina.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar