Kako funkcionira odnos HDZ 1990 i HDZ BiH vidi se u Jajcu, kako djeluje vrh Devedesetke, a kako pojedine općinske organizacije

Kako funkcionira odnos HDZ 1990 i HDZ BiH vidi se u Jajcu, kako djeluje vrh Devedesetke, a kako pojedine općinske organizacije

Stipe Tokić: Za napredno Jajce!

“Nakon što sam mjesecima ponavljao kako Komisija koja provodi natječaje za Upravne odbore i Skupštine JP na razini Općine Jajce gdje sam ih otvoreno prozivao, a to činim i sada, da nije izabrana u skladu sa Zakonom i da su naklonjeni HDZ-u i SDA, jer HDZ i SDA imaju toliko sposobne kadrove u svojim redovima da drugi ljudi bez obzira na kompetencije nemaju potrebe da se prijavljuju na natječaje, i to Komisija očito zna i očito po toj formuli radi.

Treba im pomoć predsjednika Komisije, gospodina Ante Brtana koji će, primjerice, izabrati kolegu vijećnika Mladena Ladana u Upravni odbor JU Sport i rekreacija za razliku od nekih koji su kompetentniji i koji se bar rekreativno bave sportom. Kolegu sam uzeo kao još jedan super pokazatelj i primjer kako, pored toga što se prekršio Zakon o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima FBiH, prekršio i Zakon o sukobu interesa jer je, kao što svi znamo, kolega Mladen vijećnik u klubu HDZ BiH. Kao što gospodin Brtan sam sebe bira za ravnatelja “JU Agencija”, tako će i gospodin Ladan sam podržavati svoj rad u Vijeću.

Čudi me kako HDZ ima sposobnost da bira sam sebe, zašto onda nisu izabrali načelnika ako su već tako dobri u tome?! Kolega Mladen je jedan od primjera, ostali vijećnici će također biti kritizirani. Svaki ponaosob radi ovoga.

U utorak je većina u Općinskom vijeću svjesno zanemarila niz Zakona i dala Predsjedatelju da to provede, a ovaj je, vjerojatno ni ne znajući težinu ovih poteza, to sve prihvatio, potpisao, i s radnog mjesta možda otišao u Bugojno ili Vakuf da obučava u toku radnog vremena Predsjedatelja Općinskog vijeća Jajce, za koju mu građani daju plaću i koja je, podsjećam, u Jajcu profesionalna i ne bi smio da radi bilo koji drugi posao uz ovaj.

Ali valjda je to nacionalni hrvatski interes, tako kažu u HDZ-u jajačkom– kriminalno obavljanje posla i kriminalno donošenje odluka”, stoji u priopćenju predsjednika HDZ 1990 Jajce Stipe Tokića.

/Izvor: Jajce-online.com/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar