RAZMJENA DOKTORATA: Boras u Zagrebu okitio Čovića, sad u Mostaru njega Čović i Tomić

RAZMJENA DOKTORATA: Boras u Zagrebu okitio Čovića, sad u Mostaru njega Čović i Tomić

Nakon što je na zgražanje velikog djela tamoŠnje akademske zajednice rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras dodijelio počasni doktorat Draganu Čoviću, rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić uzvrtio je istom mjerom te Borasa počastio doktoratom.

Podsjetimo rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras 19. lipnja 2018. godine dodjelio je u Zagrebu počasni doktorat Draganu Čoviću što je izazvalo brojne reakcije.

Treba reći kako je prije same dodjele počasnog doktorata Čoviću, na 17. dodjeli Večernjakovog pečata Boras dobio priznanje u kategoriji “Znanost”.

Nakon što mu je danas u društvu Dragana Čovića Zoran Tomić uručio počasni doktorat Damir Boras je izjavio:

FOTO: sum.ba

“Dodjela naslova ‘doctor honoris causa’ meni kao rektoru Sveučilišta u Zagrebu nije samo priznanje meni osobno nego i priznanje cijelomu Sveučilištu u Zagrebu koje je u svojoj višestoljetnoj povijesti, mijenjajući imena i ustroj, nosilo i ime „Hrvatsko sveučilište“ te je bilo i ostalo, a bit će i ubuduće stožerna hrvatska nacionalna institucija u području visokoga školstva, znanosti, kulture i umjetnosti, transfera tehnologije i znanja, društvenih djelatnosti i čuvar hrvatskoga nacionalnog identiteta, čuvar hrvatskoga jezika i čuvar europskih vrijednosti. Danas se, stoga, osjećam ispunjeno i sretno, nadajući se da sam kao profesor, nastavnik i znanstvenik, kao rektor i dekan, ali i kao prijatelj Sveučilišta u Mostaru, svoju misiju dobrim dijelom i ostvario“, istaknuo je prof. dr. Damir Boras.

Nadajmo se da je ovim refanje doktoratima konačno završeno.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing