Kako MUP HNŽ-a planira potrošiti 37 milijuna maraka tijekom godine?

Kako MUP HNŽ-a planira potrošiti 37 milijuna maraka tijekom godine?

MUP HNŽ-a plaća u ovoj godini 100.000 KM Central osiguranju. Za glavni projekt policijske postaje Prozor izdvaja se 16.000 KM. 

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ) krajem veljače objavilo je Plan javnih nabavki za 2020. godinu čime planira utrošiti 37 milijuna 366 tisuća 920 maraka. Ovogodišnja izdvajanja veća su za oko dva i pol milijuna maraka, nego prošle godine.

Više od pola milijuna maraka tijekom drugog kvartala godine, planira se dati na nabavku uniformi. Tako će se 663.170 KM uložiti u kupovinu košulja dugih rukava, policijskih zimskih hlača, policijske jakne – bluza, potom na uniforme za interventne grupe – zimske i  ljetne hlače, ljetne kratke jakne, polučizme, opasače sa futrolom od kordure, specijalne uniforma za ekstremne vremenske uvjete te jakne od polara.

Dijelom opreme ‘momaka u plavom’ bit će alpinistička oprema za 36.000 maraka, vanjski pancirni prsluk vrijedan 30.000, unutarnji pancirni prsluk od 20.000 i balistička kaciga od 10 tisuća maraka. Po objavljenom Planu javnih nabavki, nabava opreme za digitalne radio sustave koštat će 106.560 maraka, uređaji za nadzor i kontrolu vozila u prometu vrijedit će 300 tisuća, a uredski namještaj u šalter sali Policijske postaje Jablanica 50.000 KM. Dodatna oprema za automatske puške bit će plaćena 65 i pol tisuća KM, dok je oprema za uspostavu video analitičkog sustava vrijedna 90.000 KM.

Za oko 150 tisuća maraka bit će obnovljen i vozni park županijskog MUP-a. Putem lizinga planirana je kupovina putničkih vozila, kombija za prijevoz putnika i dostavna vozila. Osvježenja će bit i u prostorijama policijskih postaja i uprava. Iznos od 300 tisuća trebao bi se potrošiti na rekonstrukciju i investicijsko održavanje. Glavnina tog dijela proračuna bit će namijenjena za Policijsku postaju Čapljina u iznosu od 200.000 KM, plus 7.000 za projektnu dokumentaciju tog objekta.

Osim Čapljine, konkretna obnova tijekom godine planirana je i u PU Konjic, za što se izdvaja 43.000 maraka te za dokumentaciju još 17.000. Projektna dokumentacija, odnosno idejni i glavni projekt, radit će se i za PU Mostar za također 17 tisuća maraka.

Tisuću maraka manje bit će dano za glavni projekt postaje u Prozor-Rami. Također, u Planu stoji izdvajanje i za osiguranje osoba, za što će biti izdvojeno 100.000 maraka, ponovno Central osiguranju.

Plan javnih nabavki, kako su naveli u njemu, donijet je kako bi se prikazao najučinkovitiji način korištenja javnih sredstava s obzirom na svrhu i predmet javne nabavke, potom za izvršenje nabavke i dodjeljivanje ugovora o javnoj nabavci, u skladu sa postupcima utvrđenim Zakonom, kao i za poduzimanje svih potrebnih mjera kako bi se osigurala pravedna i aktivna konkurencija među potencijalnim dobavljačima, uz ostvarivanje jednakog tretmana, nediskriminacije i transparentnosti.

 

plan nabavki 2020 MUP HNZ

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar