Kakvo nas vrijeme očekuje danas i u naredna dva dana u BiH

Kakvo nas vrijeme očekuje danas i u naredna dva dana u BiH

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati: Bjelašnica -7 stupnjeva, Grude -2, Bugojno i Ivan Sedlo 0, Banja Luka, Bihać, Prijedor i Tuzla 1, Sanski Most 2, Sarajevo 3, Livno 4, Bijeljina 5, Gradačac i Široki Brijeg 6, Trebinje 8, Mostar i Neum 10 stupnjeva, podaci su FHMZ.

Danas će u Bosni biti pretežno oblačno prije podne. U jutarnjim satima malo kiše može pasti u nizinama u centralnim i istočnim područjima, a u višim područjima malo snijega. U drugoj polovici dana postupno razvedravanje. U većem dijelu Hercegovine bit će sunčano, a oblačnije prije podne na sjeveru Hercegovine.

Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini će puhati umjereno jaka bura koja će poslijepodne oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 15 stupnjeva.

U nedjelju se u Bosni i Hercegovini prognozira pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle, a vjetar će biti slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13, na jugu zemlje do 15 stupnjeva.

U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini biti također pretežno sunčano vrijeme. Prije podne lokalno će biti magle u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 stupnjeva.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar