UEFA izbacila Manchester City iz Lige prvaka na dvije godine

UEFA izbacila Manchester City iz Lige prvaka na dvije godine

Football Leaks je ranije objavio dokumente prema kojima se može zaključiti da je City pokušao zaobići neka UEFA-ina pravila oko financijskog fair-playa.

Europska nogometna federacija (UEFA) objavila je da je Manchester City kažnjen s dvije godine neigranja u Ligi prvaka, javlja Anadolu Agency (AA). Manchester City će biti isključen iz sudjelovanja u klupskim natjecanjima UEFA-e u sljedeće dvije sezone, 2020./2021. i 2021./2022.

Osim toga, Manchester City će morati platiti i kaznu od 30 milijuna eura. Sudsko vijeće za financijsku kontrolu klubova (CFCB) donijelo je odluku o tome da je City počinio ozbiljne povrede UEFA-inih financijskih pravila. Manchester City je zaobilazio pravila kada je u pitanju poslovanje sa sponzorima povezanim s vlasnicima kluba. Football Leaks je ranije objavio dokumente prema kojima se može zaključiti da je City pokušao zaobići neka UEFA-ina pravila oko financijskog fair-playa.

City je navodno dobivao financijske injekcije od investitorske kompanije iza koje stoje Ujedinjeni Arapski Emirati. Novac je upumpavan kroz pokroviteljske ugovore s kompanijama kao što je Etihad, glavni pokrovitelj kluba. Manchester City oglasio se nakon odluke UEFA kratkim priopćenjem “Manchester City je razočaran, ali ne i iznenađen današnjom objavom UEFA. Klub je od početka naglašavao da je potrebno da istragu sprovede nezavisno tijelo. U prosincu 2018. godine, glavni istražitelj UEFA je javno govorio o tome kakav će ishod ove istrage biti, prije nego što je sama istraga i počela. Sve što se kasnije događalo samo je ukazivalo na konačan ishod istrage.

Klub je podnio zvaničnu žalbu Disciplinskoj komisiji UEFA. Jednostavno rečeno, ovo je proces koji je pokrenula UEFA, koji je vodila UEFA i u kome je UEFA donijela odluku. Sada kada je sve završeno, klub će sačekati zvaničnu presudu na osnovu koje će biti uložena žalba Sudu za sportsku arbitražu što je prije moguće”, navodi City u svom priopćenju, piše N1.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing