Kakvo nas vrijeme očekuje tijekom vikenda?

Kakvo nas vrijeme očekuje tijekom vikenda?

Danas je u sjevernim područjima pretežno oblačno, a poslijepodne se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. 

Sutra se u našoj zemlji očekuje nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Očekuju se i jači grmljavinski pljuskovi s obilnijim padavinama, lokalno i s gradom. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera, u sjevernim područjima sjeverozapadnog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka između 11 i 16 stepeni, na jugu Hercegovine od 16 do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30 stepeni. 

Drugi dan vikenda bit će pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 15, na jugu Hercegovine od 15 do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24, na jugu Hercegovine od 26 do 29 stepeni. 

Prvi radni dan u sedmici očekuje se nas pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 6 i 11, na jugu Hercegovine od 14 do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 25, na jugu od 26 do 30 stepeni. 

Radiosarajevo.ba

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar