• Katastrofalan početak Kauboja u Švedskoj, popravni će tražiti protiv SAD-a
  • Katastrofalan početak Kauboja u Švedskoj, popravni će tražiti protiv SAD-a
  • Katastrofalan početak Kauboja u Švedskoj, popravni će tražiti protiv SAD-a
  • Katastrofalan početak Kauboja u Švedskoj, popravni će tražiti protiv SAD-a
  • Katastrofalan početak Kauboja u Švedskoj, popravni će tražiti protiv SAD-a

Katastrofalan početak Kauboja u Švedskoj, popravni će tražiti protiv SAD-a

Hrvatska je poražena od Egipta na startu SP-a u Švedskoj, Hrvatska – Egipat 22:31 (12:16).

Loše smo izgledali i zasluženo smo izgubili. Na taj način smanjili smo si izglede za prolaz u četvrtfinale, no kako je tek početak SP-a, treba se nadati ponekom preokretu, makar po viđenom za teški rukomet mi u ovom trenutku snage nemamo. Voljeli bismo da se varamo, ali…, pišu Sportske.jutarnji.hr

image

Domagoj Duvnjak ANTE CIZMIC Cropix

Bilo je to krvarenje za dobar rezultat

Jako loše smo izgledali u startu i obrambeno i napadački, kao da nismo očekivali da će egipatska obrana biti beton, a da će Ali Zein i Yehia Elderaa biti ti koji će probijati našu prednju liniju. Nije bilo pomoći. Spomenuta dvojica radila su u napadu što su htjela.

Našli su mekano tkivo u našoj obrani, dobro brojali viškove i lako zabijali. Kad nisu potezali na gol, tu se našao Shebib na crti iz jednostavnog viška, a da stvar bude gora pomogao im je Ahmed Mohamed, koji nam je zabio tri sjajna skok šuta, na kojeg nismo računali očito.

Napadački smo počeli sporo, neinventivno, u igri jedan na jedan male su nam šanse bile protiv egipatske obrane, koju je umjesto napadača Shebiba krpao Elmasry.

Reklo bi se, klasika koja se dala očekivati

Tek ulaskom Karačića počeli smo malo disati napadački, biti brzi, kažnjavati egipatske promjene napad – obrana, pomogao je i Šipić dobrim otvaranjima na crti, ali što vrijedi kada smo morali mijenjati dva igrača obrana-napad, kada se nismo mogli obraniti, kada su nam vratari u prvih 30 minuta imali jednu obranu.

Hendawy je s druge strane imao 7. Horvat je mijenjao i obranu, krenuo sa 6-0, okrenuo nakon 15 minuta na 5-1, ali niti iz jedne nismo dobili što smo htjeli. U svim silnim izmjenama kasnili smo čak s uvođenjem napadača.

image

ANTE CIZMIC Cropix

Reklo bi se da je sve bilo predvidivo, ali naša je obrana prelako pucala u igri jedan na jedan, a tu nema pomoći, jer su Egipćani vrlo kvalitetna reprezentacija. U takvim situacijama pomažu samo vratari, a mi ih u prvom dijelu nismo imali. I gubili smo zasluženo 4 gola razlike, možda ne i toliko koliko smo mogli, na svu sreću.

Čekali smo da se nešto dogodi s našom igrom u obrani, jer u ovakvoj utakmici primiti 16 golova u poluvremenu iz igre je jako loša stvar.

Nismo imali izbora, trebalo je ‘poginuti‘ u obrani da bi se sustigao minus od četiri gola razlike

Očekivano smo stisnuli, ali ne ide to tako lako protiv Egipta kada hoćeš. Jer prvo smo ostali bez Muse, pa nam je nervoza klupe donijela dodatne dvije minute kazne i Egipat je kontrolirao rezultat, došao na +6 nakon čega je Horvat pokušao ponovo time outom zaustaviti pad.

Egipat je smirio utakmicu, igrao duge napade, razigrao se Yehia Elderaa i nama je iz minute u minutu bilo sve teže. Tonuli smo sve više, nismo imali odgovor ni za jednu stvar koja se događala na terenu. Napad je počeo solirati, obrana se i dalje nije mogla pokrpati, bili smo na ozbiljnih -8 u 43. minuti.

Vratari nisu mogli obraniti – ništa. Katastrofa jednom riječju. Na pola drugog poluvremena bilo je jasno da mi to gubimo i to je bila poražavajuća činjenica.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar