‘Kauboji’ uspjeli! Pregazili su Francusku i imaju kvalifikacije!

‘Kauboji’ uspjeli! Pregazili su Francusku i imaju kvalifikacije!

Bravo ‘kauboji’! Hrvatski rukometaši pobijedili su Francusku (23-20) i sigurno će igrati kvalifikacije za Olimpijske igre Tokiju.

Teško je bilo vratiti se nakon onakvog poraza protiv Njemačke (22-21), ali uspjeli su naši rukometaši ‘skupiti glave’ i odlučno krenuti po pobjedu. Od samog početka na golu je briljirao Marin Šego, a obrana je bila na zavidnoj razini. Francuski izbornik Didier Dinart malo je eksperimentirao s postavom, a naši su ‘kauboji’ to odlično iskoristili.

Vodili smo cijelo prvo poluvrijeme jedan ili dva razlike, ali na odmor se otišlo u egalu, bilo je 11-11. U nastavu igre zabljesnuo je mladi David Mandić koji je s tri brza gola doveo Hrvatsku u vodstvo, a nošeni odličnim igrama obrane i reakcijama Marina Šege na golu, naši rukometaši uspješno su utakmicu priveli kraju i slavili 23-20.

Najraspucaniji je u hrvatskim redovima bio Zlatko Horvat koji je zabio sedam golova, dok je Francuze predvodio Melvin Richardson pet golova.

I u slučaju pobjede Španjolske protiv Njemačke, Hrvatska je treća u drugom krugu što znači da putuje u Dansku odigrati utakmicu za peto mjesto protiv trećeplasirane momčadi iz druge skupine. To bi najvjerojatnije trebala biti Švedska kojoj još slijedi utakmica protiv domaćina Danske.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar