Kim Jong-un: Trump je mentalno poremećen

Kim Jong-un: Trump je mentalno poremećen

Sjeverna Koreja razmotrit će mogućnost da protiv Sjedinjenih Država poduzme “najoštrije protumjere u povijesti” kao odgovor na prijetnju američkog predsjednika Donalda Trumpa “totalnim uništenjem”, poručio je sjevernokorejski lider Kim Jong-un.

Sjevernokorejski čelnik rijetko objavljuje priopćenja za javnost, a u današnjem je javnom istupu poručio da je američki predsjednik “mentalno poremećen”.
Izjave predsjednika Trumpa “najžešća su objava rata u povijesti”, ističe sjevernokorejski lider, konstatirajući da Trumpov govor u utorak u Ujedinjenim narodima potvrđuje da je sjevernokorejski nuklearni program ispravan put.

Sjevernokorejski ministar vanjskih poslova Ri Yong-ho smatra da bi njegova zemlja mogla razmotriti mogućnost testiranja hidrogenske bombe na Tihom oceanu, prenosi južnokorejska novinska agencija Yonhap.

Američki predsjednik nazvao je u utorak sjevernokorejskog lidera “čovjekom raketom u samoubilačkoj misiji”, a u četvrtak je naložio uvođenje novih sankcija Sjevernoj Koreji. Time je ipak prebacio naglasak s mogućih vojnih akcija na ekonomski pritisak.

Prema Trumpovu tumačenju, nova izvršna uredba predviđa dodatne ovlasti za poduzimanje mjera protiv kompanija i financijskih institucija koje financiraju i omogućuju trgovinu sa Sjevernom Korejom.

Američki predsjednik suočit će se s “rezultatima koji će nadmašiti njegova očekivanja”, kazao je Kim, ne precizirajući kakve mjere Sjeverna Koreja kani poduzeti.

hrt.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar