‘KO KOME PODMEĆE ILI SVI MEĐUSOBNO? Čović tvrdi da je sam platio put na utakmicu u Rusiju i da mu je podmetnut falsifikat

‘KO KOME PODMEĆE ILI SVI MEĐUSOBNO? Čović tvrdi da je sam platio put na utakmicu u Rusiju i da mu je podmetnut falsifikat

Iz Ureda člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića demantirali su navode u medijima da je on na utakmicu Hrvatska-Island u Rusku Federaciju išao o službenom trošku, pri tom ističući da je putni nalog, a koji se pojavio u pojedinim medijima, zlonamjerna krivotvorina.

O ovome se oglasio i Ured člana Predsjedništva BiH u priopćenju u kojem stoji:

“Hrvatski član Predsjedništva BiH akademik Dragan Čović nije bio u službenoj posjeti Ruskoj Federaciji. U medijima se pojavila zlonamjerna krivotvorina interne narudžbenice Predsjedništva BiH, a o čemu će biti informirane nadležne institucije, te zahtijevamo od medija da tu činjenicu predstave u javnosti.

Hrvatski član Predsjedništva BiH, akademik Dragan Čović, imao je privatno putovanje, te je osobno snosio troškove putovanja i boravka u Ruskoj Federaciji.

Predsjedništvo BiH nije ni na koji način participiralo u troškovima ovoga putovanja. S obzirom da je karakter posjete privatne prirode, broj osoba koje su putovale s hrvatskim članom Predsjedništva BiH, izuzimajući one koji su putovali po službenoj dužnosti, stvar je osobne prirode.

Ruska Federacija je za sve državnike koji su doputovali zbog Svjetskog prvenstva, a bez obzira na karakter posjete, osigurala protokolarnu i logističku podršku, kao i policijsku pratnju”, stoji u priopćenju iz Čovićevog Ureda.

Naime, već 19. lipnja, prilikom dodjele počasnog doktorata u Zagrebu od strane Sveučilišta u Zagrebu, na službenoj stranici Predsjedništva BiH, u okviru najave posjeta Zagrebu, posjeta premijeru Plenkoviću, predsjendiku Hrvatskog sabora Jandrokoviću i zagrebačkom gradonačelniku Bandiću te dodjeli počasnog doktorata, najavljen je njegov službeni posjet Ruskoj Federaciji od 25. do 27. lipnja 2018. godine.

Odmah je bilo jasno da se radi o nogometnoj utakmici 26. lipnja, kada je reprezentacija Hrvatske igrala sa reprezentacijom Islanda. Međutim, izgleda da je najava naknadno korigirana jer je najava posjeta Ruskoj Federaciji  – izbrisana.

Nakon što iz Ureda hrvatskog člana Predsjedništva nije bilo informacije ili izvješća o “službenom posjetu” Ruskoj Federaciji u pojedinim medijima pojavila se narudžbenica Službe za protokolo i ceremonijal u kojoj se navodi upravo službeni posjet Ruskoj Federaciji u tom periodu, osim nenamjerne ili namjerne pogreške u naznačenoj godini – umjesto 25.-27.06.2018. na narudžbenici stoji 25.-27.06.2017. godina, a što je okarakterizirano kao “tiskarska greška”.

Ovaj dokument prvi je objavio ozbiljan, istraživački portal ŽURNAL.

Ukoliko se ispostavi da je narudžbenica, a koja je dostavljena medijima, krivotvorena – radi se o ozbiljnom kaznenom djelu, počinjenom kako bi se lažno kompromitirao jedan član Predsjedništva BiH, ali i manipulaciji i kompromitaciji samih medija.

(Republikainfo.com/V.S.)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar