• Koalicija Hrvatsko zajedništvo održala završni predizborni skup u Mostaru
  • Koalicija Hrvatsko zajedništvo održala završni predizborni skup u Mostaru
  • Koalicija Hrvatsko zajedništvo održala završni predizborni skup u Mostaru
  • Koalicija Hrvatsko zajedništvo održala završni predizborni skup u Mostaru
  • Koalicija Hrvatsko zajedništvo održala završni predizborni skup u Mostaru
  • Koalicija Hrvatsko zajedništvo održala završni predizborni skup u Mostaru

Koalicija Hrvatsko zajedništvo održala završni predizborni skup u Mostaru

Koalicija Hrvatsko zajedništvo održala je u srijedu navečer u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru završni središnji predizborni skup. Prije samog skupa predstavnici stranaka, članova Koalicije, položili su vijence i zapalili svijeće ispred središnjega spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na Trgu hrvatskih velikana.

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović, voditelj Koalicije Hrvatsko zajedništvo i nositelj liste za državni parlament Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije, pozvao je hrvatski narod da iziđe na izbore 7. listopada i izabere promjene. “Ključna poruka Hrvatima BiH odavde iz Mostara je da biraju promjenu i da se oslobode straha, da se riješimo korumpiranih i kompromitiranih političara koji dvadeset godina samo obećavaju i lažu vlastiti narod”, izjavio je Cvitanović. Pozvao je birače da dadnu priliku ljudima koji se nisu ogrezli o kriminal i koji će, kako je rekoa, raditi s narodom i za narod. “Vjerujem da je Koalicija Hrvatsko zajedništvo, na čelu s HDZ-om 1990, izbor hrvatskog naroda u BiH jer mi ćemo se znati izboriti i za prava našega naroda, i za izborni zakon, i za kanal na hrvatskom jeziku, ali sigurno nećemo manipulirati, varati i krasti vlastiti narod, što su radile politike do sada”, istaknuo je. Poručio je bošnjačkim i srpskim političarima u BiH kako u Koaliciji Hrvatsko zajedništvo nikada neće imati partnera nešto što bi bilo na štetu hrvatskog naroda.

“Želim da BiH živi na jedini pravi način, a to je zemlja jednakopravnih i konstitutivnih naroda Hrvata, Srba i Bošnjaka i svih ostalih ma kako se izjašnjavali”, poručio je Cvitanović. On je naglasio kako će se, kada uđu u vlast, pobrinuti za sve slojeve društva, počevši od majki do braniteljske populacije, a prioritet u radu bit će zapošljavanje mladih, sposobnih i obrazovanih ljudi, zaustavljanja egzodusa hrvatskoga naroda i dizanja na višu razinu gospodarstva i privlačenje stranih investitora.

Cvitanović je ustvrdio kako bi “zbog dosadašnjeg rada u Predsjedništvu BiH za hrvatski narod bilo dobro da Dragan Čović povuče svoju kandidaturu i mjesto u Predsjedništvu BiH prepusti jedinoj pravoj hrvatskoj kandidatkinji dr. Diani Zeleniki”. “Što se tiče Željka Komšića smatram da nikako nije trebao ni biti kandidat za člana Predsjedništva BiH jer on se kandidira ispred naroda koji ga ne doživljava i koji ga ne voli”, kazao je Cvitanović. Foto: Bljesak.info / Središnji predizborni skup Koalicije Hrvatsko zajedništvo Kandidatkinja Koalicije Hrvatsko zajedništvo Diana Zelenika u svom je govoru ustvrdila kako Hrvatim u Bosni i Hercegovini u 23 godine nakon rata nikad nije bilo gore. “Ljudi su gladni, nemaju za lijekove i liječenje, korupcija i otimačina ih doslovce vrebaju iza svakog ugla pokvarenog birokratskog aparata. Školovanje se više ne isplati jer intelektualno infantilni pojedinci sa stranačkim iskaznicama doslovce kupuju fakultetske diplome i otimaju mjesta izvrsnima i bistrima, a čiji roditelji ne mogu priuštiti financijsku ulaznicu odnosno harač ‘stožerne’ stranke”, istaknula je Zelenika.

Upozorila je kako je sve manje vremena za spas te kako je krajnje vrijeme za promjene. “Vrijeme je za promjene protiv jednoumlja, a za istinu i za one koji će iskreno raditi na opstojnosti, ravnopravnosti i boljem životnom standardu Hrvata u cijeloj BiH. Vrijeme je da oni koji su za izmišljene certifikate ili kako su ih već zvali, kupili ili oteli mnoge firme, vrijeme je da odu, odnosno da odgovaraju pred narodom i zakonom. Vrijeme je da se zaustavi njihov projekt, da Hrvati napuštaju svoja ognjišta, a da oni sa svojim obiteljima žive na posjedima od desetine kvadratnih kilometara”, istaknula je. Zelenika je naglasila kako želi graditi “državu visoke europske demokracije, gdje nacionalno nije apriori nacionalističko”.

“Zemlju jednakopravnih Bošnjaka, Srba i Hrvata, zemlju u kojoj su ostali drugačiji samo po tome što nisu iz reda ova tri naroda. Zemlju u kojoj će jednako lijepo biti Hrvat i u Posavini, i u Srednjoj Bosni, i u Hercegovini, naravno taj osjećaj moraju imati i druga dva naroda. Prošlost prepustimo povjesničarima a mi se okrenimo ekonomskom prosperitetu, kompromisu i suživotu jer Bosna i Hercegovina je i naša zemlja”, poručila je Zelenika.

 

/Izvor: Bljesak.info/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar