Kod dva mladića pronađeno više od 4000 KM lažnih novčanica i droga

Kod dva mladića pronađeno više od 4000 KM lažnih novčanica i droga

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije (SŽ) uhitili su dvije osobe koje sumnjiče za krivotvorenje novca i posjedovanje narkotika, a kod njih je pronađeno više od 4.000 KM lažnog novca te 25 paketića marihuane.

Službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Uprave policije MUP-a SŽ lišili su slobode 31-godišnjeg D. R. i 29-godišnjeg D. Č. zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela ‘Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga’ (član 239. stav 3. KZ FBiH) i ‘Krivotvorenje novca’ (član 205. KZ BiH).

Obaviješteni su dežurni tužitelji Tužiteljstva Sarajevske županije i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. Izvršenim osobnim i pretresom stana koje koriste osumnjičeni, pronađeno je i izuzeto:

25 PVC paketića sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu,
4.340 KM u raznim apoenima – novčanice koje svojim izgledom asociraju da je riječ o krivotvorenom novcu,
58 odštampanih listova – novčanica u raznim apoenima, nedovršene obrade krivotvorenih novčanica,
laptop,
dva mobitela,
drugi predmeti od interesa za istragu.

Osumnjičeni su predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a SŽ, a D. Č. će biti predat u nadležnost Sudske policije zbog za njim raspisanih centralnih potraga Suda BiH, prenosi Klix. Službenici Uprave policije MUP-a SŽ nastavljaju rad na dokumentiranju ovih kaznenih djela.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar