Kod Podstrane vatrogasci su se do 5 sati borili s vatrom

Kod Podstrane vatrogasci su se do 5 sati borili s vatrom

Mnogim  stanovnicima Podstrane noćas je bilo vrlo teško jer se vatra spuštala s brda uz pomoć vjetra. Vatrogasci su se jutros do pet sati borili s vatrom. Uspjeli su spriječiti prodor vatre do najbližih kuća, no niti sada nije lako jer je Podstrana potpuno u dimu, javio je HRT-ov novinar Željko Valčić.

Kanaderi su počeli letjeti tako da je oko 6,30 bilo već 10-ak naleta. Rubno područje, uz same kuće u Podstrani, zalijeva se vodom. Pozitivno je što nema vjetra jer to posao olakšava vatrogascima na tlu, ali i kanaderima.

Živim zidom branili su kuće vatrogasci, mnogi građani, ali i pripadnici navijačke skupine Torcida. Brojni ljudi željeli su pomoći tamo gdje je najgore.

Nekoliko ljudi noćas je evakuirano prema Splitu, ali iz preventivnih razloga jer su kuće obranjene. Pretpostavlja se da će se tijekom dana, kada se suzbije požar, moći vratiti kućama.

I dalje gori oko Žrnovnice. Iznad Solina vidi se dim. Problema i dalje ima kod Tugara jer je ondje zahtjevniji teren za gašenje kako bi se spriječio prodor vatre prema južnim obroncima Mosora.

Ivan Kovačević, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Splita, izjavio je za HRT da će vatrogasci odmah krenuti u sanaciju onoga terena kojega prethodno prođu zračne snage. Nadam se danas, budući da nema vjetra, da će sve to ići u puno boljem smjeru, kazao je između ostalog.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar