JOŠ JEDNO TENISKO ČUDO: Ramljak po majci prvak Njemačke

JOŠ JEDNO TENISKO ČUDO: Ramljak po majci prvak Njemačke

 

Naše gore listovi razasuti po zemlji i svijetu nižu uspjehe kojima se u domovini samo možemo ponositi. I dok Marin Čilić piše stranice teniske povijesti susjedne Hrvatske, i u Njemačkoj je izrazito uspješan i u usponu dječak rodom iz BiH. Ramljak po majci Lauri, Splićanin po ocu, trinaestogodišnji Daniel Milardović niže teniske uspjehe u Njemačkoj. Nedavno je tako dodan na popis slavnih imena njemačkog tenisa, jer je u finalu pobijedio Bon Lou Karstensa, te osvojio naslov državnog prvaka.

Njegovo ime upisano je uz Steffi Graf, Angelique Kerber, Borisa Beckera i Alexandera Zvereva, koji također stoje na popisu pobjednika istog natjecanja. Njemački mediji imaju samo riječi hvale za mladog Daniela. Izvstan performans, izvanredna mentalna stabilnost, opuštena iga, spominje se u kontekstu igre mladog Milardovića, iščitali smo iz njemačkih medija. Puni su hvale i treneri, koji za Daniela kažu da se radi o jednom od najboljih igrača njegove dobi i da je sigurno da će Njemačka narednih godina moći računati s njim i na međunarodnoj razini, ukoliko nastavi s predanim trudom i radom.

Danijelova majka Laura rodom je iz Rame, iz mjesta Varvare, a u Njemačkoj je od 1998. Kontaktirali smo je preko društvenih mreža da nam ispriča par rečenica o svojim korjenima, te sinovim sportskim uspjesima. U izjavi za Dnevni list Laura kaže da se Daniel tenisom bavi od svoje šeste godine, te ga je prepoznao i primio TVM tj. Teniski savez koji podržava djecu koja imaju poseban talent.  „Uglavnom je do sada igrao turnire u Njemačkoj i bio je dosta uspješan“, skromno će Danijelova majka. Kaže nam da odmore provode u Splitu, no za dva tjedna stižu i u njezinu Ramu. I dok se Čiliću rodni kraj uzima za zlo svaki put kad izgubi, a ponose se s njim kad niže uspjehe, Danijel tih problema neće imati. Trenira u zemlji koja vrednuje samo sport, trud i rad. Trenutačno mladi tenisač i njegova obitelj žive u Kölnu.

 K.Bošnjak

 

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing