• Ramski sportaši sudjeluju na 4. Hrvatskim svjetskim igrama u Zagrebu
  • Ramski sportaši sudjeluju na 4. Hrvatskim svjetskim igrama u Zagrebu
  • Ramski sportaši sudjeluju na 4. Hrvatskim svjetskim igrama u Zagrebu

Ramski sportaši sudjeluju na 4. Hrvatskim svjetskim igrama u Zagrebu

Jutros su ramski sportaši Ivan Križanac, Anita Tadić i Monika Rajič otputovali na Hrvatske svjetske igre koje se u organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatskog svjetskog kongresa održavaju od 18.– 22. srpnja 2017. u Zagrebu. Ovo sportsko amatersko natjecanja će u slijedeći 6 dana u Zagrebu okupiti cijeli svijet – skoro 1200 natjecatelja iz 31 zemlje svijeta koji će se natjecati u 17 sportova.

Poželimo im puno sreće i uspjeha i da dostojno prezentiraju našu Ramu !

Hrvatske svjetske igre su amatersko sportsko natjecanje na kojem sudjeluju Hrvati i njihovi potomci iz cijeloga svijeta, predstavljajući državu u kojoj žive. Projekt neslužbeno nosi ime „Crolimpijada“ i može se opisati kao „Olimpijske igre s hrvatskim predznakom“. Cilj Igara je kroz sportska i kulturna druženja povezati mlade Hrvatice i Hrvate i dati poticaj za njegovanje hrvatskog identiteta, povratak u domovinu i buduća gospodarska ulaganja u RH. Igre su do sada održane tri puta (2006. i 2010. godine u Zadru i 2014. u Zagrebu) Svaki put su okupile oko 2000 sudionika (od toga 750 sportaša).
Svečano otvorenje 4. Hrvatskih svjetskih Igara biti će danas – 18.srpnja 2017. u 20.30 sati na Trgu bana Josipa Jelačića.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar