Ministar Krstičević podnio ostavku

Ministar Krstičević podnio ostavku

Hrvatski ministar obrane Damir Krstičević podnio je ostavku.

Ministar obrane Damir Krstičević podnio je ostavku, javlja Jutarnji list.

‘Nudim mandat na raspolaganje ili me premijer Andrej Plenković i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović mogu odmah smijeniti ukoliko se pokaže da vojne snage nisu na vrijeme i kvalitetno reagirale na požar’ – kazao je ministar obrane Damir Krstičević Jutarnjem povodom kritika da je zakazao sustav.

U međuvremenu je Jutarnjem kazao da podnosi neopozivu ostavku.

‘Poznato je kako sustav zapovijedanja funkcionira. Zahtjev za angažman Hrvatske vojske daje glavni vatrogasni zapovjednik a ja do danas nisam dobio nikakv zahtjev. U ovom trenutku na terenu je 200 vojnika i još 500 u pripravnosti, a naši vojnici već su ‘izginuli’ u gašenju’,kazao je Krstičević

Podsjetimo, iako je premijer jutros u Splitu kazao da je sustav reagirao baš kako treba, predsjednica države nije istoga mišljenja. Ona je u Salzburgu, uoči povratka u Hrvatsku, kazala:

“Moje je mišljenje da je vojska na teren mogla izaći ranije. Iako nisu obučeni ni opremljeni kao vatrogasci za gašenje požara, čini mi se da je opseg požara bio takav da se trebala svaka ruka. Detaljnjije ću moći reći tek poslijepodne, kad vidimo na terenu što se zbivalo. Ovo je proces naučenih lekcija koje možemo i moramo pripremiti u okviru Strategija nacionalne sigurnosti, da naše službe djeluju u sinergiji i na taj se način nadopunjavaju”, rekla je Grabar Kitarović koja će svoj boravak u Austriji skratiti te će se uputiti u požarom poharan Split i Dalmaciju.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar