KOMENTAR DANA: Mirovina ili penzija, kako god, ali je nema, a stožernici su toliko toga obećali!?

KOMENTAR DANA: Mirovina ili penzija, kako god, ali je nema, a stožernici su toliko toga obećali!?

MOSTAR – Danas je 18-i dan mjeseca svibnja ili maja. Hrvati konačno više od godinu dana imaju “svoje” predstavnike u vlasti u liku HDZ-a i nisu više obespravljeni u tom pogledu kako su nas stožerna stranka i njeni mediji godinama za vrijeme “platformaške” vlade plašili.

Javna poduzeća, razne agencije na svim razinama vlasti, silne upravne i nadzorne odbore preuzeli su “čistokrvni” Hrvati. Na čelne pozicije opet su se vratili ljudi aktivni iz raznih ranijih afera, od Sokola, Eroneta i sl. Ti isti kadrovi u javna poduzeća masovno zapošljavaju svoje kćerke, sinove, zetove, tetke, pripadnike zlatne HDZ-ove mladeži….

Sada kada je to tako snovi koje smo sanjali za vrijeme vladavine “platformaške” vlade trebali bi postati stvarnost. Veliki Hrvati su nam preko noći trebali uvesti kanal na hrvatskom jeziku, vratiti dostojanstvo, životni standard je trebao odmah biti bolji, zapošljavanja su trebala ići po natječaju a ne po stranačkoj ili obiteljskoj pripadnosti, mladi ljudi, Hrvati su trebali ostajati na svojim stoljetnim ognjištima…

Nažalost, situacija je gora nego ikada prije. Nemamo još kanal na hrvatskom jeziku, mladi ljudi, visokoobrazovani odlaze. I to masovno odlaze. Osim što odlaze da bi preživjeli odlaze i da bi za 20-30 godina primali zarađenu mirovinu na vrijeme. Studenti, srednjoškolci su u beznađu. Zaposleni isto. Osim rijetkih povlaštenih koji su se uspjeli ubaciti u neko javno poduzeće ili državnu instituciju.

Neki dan premijer Federacije Fadil Novalić je braneći izvješće o radu svoje Vlade za prošlu godinu imao samo superlative za njen rad. Naša ministrica Jelka Milićević isto. Ne znamo temeljem čega, odnosno vraćamo se na početak ovog teksta. Danas je 18-i dan mjeseca svibnja ili maja (da razumiju i Fadil i Jelka) i svi umirovljenici/penzioneri u Federaciji nisu dobili svoju zarađenu mirovinu/penziju. O porodiljama, invalidima, korisnicima socijalne pomoći i ostalim sličnim kategorijama suvišno je i govoriti.

Danas je policija HNŽ-a na prosvjedima, sutra su branitelji koji nisu ostvarili nikakva prava, a stvarali su i stvorili ovu državu, pa prekosutra već na prosvjede idu i umirovljenici. Znači li sve to kako je ovom narodu uistinu prekipjelo ili je ovo ipak samo fatamorgana?

Dnevno.ba   Danijel Ivanković

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar