FIFA: Zvone Boban postao desna ruka Infantinu

FIFA: Zvone Boban postao desna ruka Infantinu

Legendarni kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Zvonimir Boban službeno je potvrđen kao novi član ureda novoizabranog predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Giannija Infantina, objavljeno je na FIFA-inom službenom internetskom portalu (fifa.com).

U vijesti kojom se potvrđuje imenovanje Zvonimira Bobana kao posebnog Infantinovog savjetnika za nogometna pitanja te bivšeg glavnog tajnika Norveškog nogometnog saveza Kjetila Siema za strateška pitanja, istaknuto je kako je po završetku sjajne igračke karijere Boban ostao vrlo aktivan.

Diplomirao je povijest, a upravo završava doktorat iz komparativne književnosti na zagrebačkom sveučilištu. Osim toga, piše kolumne i članke vezane za nogomet u hrvatskom dnevniku Sportske novosti, kao i za talijanski Gazzetta dello Sport. Radio je i kao stručni analitičar za talijansku televiziju Sky, podrobno su u priopćenju opisane Bobanove post-igračke aktivnosti.

Nedavnim izborom Fatme Sambe Diouf za prvu ženu u ulozi glavne tajnice FIFA-e, kao osnaživanjem svog ureda savjetnicima poput Bobana i iskusnog operativca Siema, Gianni Infantino pokazuje da će na drugačiji način voditi jednu od najbogatijih i najmoćnijih svjetskih sportskih organizacija, nego što je to činio njegov prethodnik Sepp Blatter.

hrt.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing