Komšić se hvali “sastankom” sa španjolskim kraljem, ali se nisu ni u prolazu vidjeli

Komšić se hvali “sastankom” sa španjolskim kraljem, ali se nisu ni u prolazu vidjeli

Komšićev ured poslao je priopćenje u kojem navode da se Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine sastao sa španjolskim kraljem Filipom VI, ali to se nije dogodilo jer su susret odgodili iz razloga što je španjolski kralj pozitivan na koronu.

“Razgovarali su o prijateljskim odnosima između ove dvije zemlje i o intenziviranju saradnja na polju kulture otvaranjem Instituta Miguel de Cervantes u Bosni i Hercegovini.

Komšić je izrazio zahvalnost za pomoć Španjolske tijekom rata u BiH, izrazivši sućut zbog smrti generala Luisa Carvajala koji je zapovijedao španjolskim trupama u Bosni i Hercegovini”, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjedavajućeg Komšića.

Nakon tog su kralju Filipu u usta ubacili par diplomatskih floskula kako je izrazio zadovoljstvo činjenicom što se Vlada Španjolske obvezala na aktivniji angažman i pomoć Bosni i Hercegovini u oblasti ekonomske suradnje, naglasivši podršku očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

Španjolski mediji ne pišu ništa o susretu jer se nije ni dogodio, a to je potvrđeno i iz Ureda Njegovog Visočanstva jer je kralj pozitivan na koronu.

“”Opće zdravstveno stanje Njegovog Veličanstva Kralja je dobro i on će svoju institucionalnu aktivnost nastaviti iz svoje rezidencije”, stoji u priopćenju u kojem se dodaje: “I Njezino Veličanstvo Kraljica i Njezino Kraljevsko Visočanstvo Sofija nemaju simptome i moći će normalno nastaviti sa svojim planiranim aktivnostima, prema utvrđenim propisima.”

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing