Konzumacija piva negativno djeluje na viruse

Konzumacija piva negativno djeluje na viruse

Pivo je zdravo, što su potvrdila i brojna istraživanja. Ono sadrži vitamine skupine B, kalij, magnezij i silicij, a umjereno konzumiranje može pomoći kod brojnih zdravstvenih tegoba.

 

Prvi petak u kolovozu u svijetu se obilježava kao Međunarodni dan piva, stoga danas svi ljubitelji piva slave svoj dan. Međunarodni dan piva možda i nije najpoznatiji praznik na svijetu, ali svakom ljubiteljima pive on je najbolji. Treba spomenuti da je pivo starije od mnogih suvremenih religija, a Međunarodni dan piva možda neće izgledati nešto drukčije od redovitog petka, no svakako nije na odmet znati koji se dan danas obilježava. Pivo je zdravo, što su potvrdila i brojna istraživanja.
Ono sadrži vitamine skupine B, kalij, magnezij i silicij, a umjereno konzumiranje može pomoći kod brojnih zdravstvenih tegoba, piše zagorje.com.

Pivo je diuretik te oni koji ga piju imaju manje šanse da im se stvore bubrežni kamenci. Ispijanje piva dobro je za prevenciju od kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa tipa 2. Pivo u sebi sadrži i antioksidanse, a dokazano je kako pivo čak ubija viruse. Važno je reći kako upravo zbog vitamina B pivo pomaže u pamćenju, ojačava mišiće te reducira stres.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar